Zarnik phillips kosztuje od 40 do 300zl. Kazdy wyglada tak samo i nie rozroznisz czy to chinczyk czy ori. Najwazniejsze jest od kogo bierzesz i czy cie nie oszuka
Ja napisze swoje 2 grosze... Kupilem raz zarowki na ebay niby orginal vision cos tam cos tam... Kosztowaly 87£ bo mowie drozsze to lepsze. Pochodzily 2-3miesiace i zaczely sie robic rozowe... Mowie trzeba sprawdzic na innych przetwornicach,kupilem kolejne palniki philips xenon 4300k za jakies 45£... Chodzily jakies 2 miesiace...mowie szlak mnie trafi zaraz...Przetwornice stare wrocily na miejsce i kupiem za 16£ d2s made china 4300k... Hula 4miesiac i swieci w bixenonie jak ta lala takze naginaczy niby ori Philips jest setki...nawet sprzedawca moze noewiedzic ze zarowka nie OEM
Co najlepsze jedna jest dobra, a druga daje d..., wczoraj odpaliłem auto poświeciła 15 minut i zgasła. Co najlepsze żarnik pali się normalnym niebieskim oryginalnym światłem, nie widać żadnego fioletu itp. Zastanawiam się, czy to nie kwestia przetwornicy, może zamienię żarniki miejscami ? Wtedy powinno być jasne czyja wina.
Kiedys miałem podobny problem w a3 i po 3 kompletach zarnikow dopiero 4 swiecił dobrze przez pare lat... Też myslalem ze cos z zaplonnikiem lub przetwornica.
A z tanich polecam zarniki optima, 40zl szt i nigdy sie nie zawiodlem.
Ja kupiłem 2 sety osramów na allegro, ale ze sklepu firmowego, ~400zł set. Zero problemów w obydwu przypadkach po ponad roku juz. Więc take zakupy mogę polecić.
podawajcie jakieś linki do tych Waszych zakupów. Przydadzą się w przyszłości. Ja zawsze kupuje 5000K. Nie są sikowate na 4300K, lekko niebieskie ale już nie jak 6000K.