Ostatnio dosyć dotkliwie wykończyłem tarcze i klocki ... trzeba kupić nowe
Macie jakieś dobre propozycje aby nie popaść w bankructwo albo nie kupić badziewia???
Myślałem nad tarczami Zimmerman + klocki ATE ceramic ... tylko czy taki zestaw wytrzyma kilka spotkań na spotach ??? Ostatnio wystarczyło jedno spotkanie aby z hamulców iskry leciały
Jeżeli ktoś ma już wydeptaną ścieżkę w tym temacie to prośba o info
Kto kogo pierwszy wykończy ... S-tronic mnie, czy ja S-tronic
Ate ceramic to chwyt marketingowy żeby się felgi nie brudziły nie ma nic wspólnego z poprawą hamowania... Jak chcesz zapłacić to kup jakieś dobre Ferodo DS, Hawki albo Pagidy. Co do tarcz jak seria to ATE Powerdisc i raczej bezproblemowe Hella Pagid.
Ale jak przegrzewasz to nacinane/nawiercane Sid ostatnio zbiera na to zamówienia. Podejrzewam, że tarcze Mikoda.
Jeśli EBC to YellowStuff... Na zimnych lepiej znacznie od serii, a do tego wytrzymuja duzo więcej męczenia niz RedStuff'y, ktore nie dość, że na zimnych są tylko "spowalniaczami" to i dosyć szybko zaczynają piszczeć.
Posiadam perforowane Zimmermann Coatz (345mm S4 B6/7 Oem zacisk ) + Ferodo DS na przodzie, wkrótce wrzucę także na tył. Jak się rozgrzeją to potrafią przypiszczeć przy lekkim hamowaniu. Dziurki w tarczach się nie zapychają.
Temat zimmermann + ferodo ds sprawdza się jak najbardziej ok.
Jak najbardziej wytrzymują wieczorne upalania światła-prosta-światła-prosta.
Dodatkowo cena za komplet wyjątkowo przystępna.
Kto kogo pierwszy wykończy ... S-tronic mnie, czy ja S-tronic
niebieski708 pisze:I jak się spisują Zimmermanny? bo też chce wymienić. Auto do normalnego użytku... Pakować się w nawiercane itd?
Nawiercane ok tylko nie ze standardowymi klockami które sprzedaje Sid.
Mi dziurki się zapchały a że w zimie nie wyczyściłem na czas to od dziurek odchodzą po dwa pęknięcia ( góra i dół) średnio po 5 mm. Zaciski to 6-tłok brembo pod 17zr/l więc miało co wciskać te klocki
Jeśli już to coś typu DS albo klocki z dodatkiem ceramiki.