z pewnością ślinik na gnojówkę jest bardziej kontrowersyjny niż przerabianie RS-a na kuchenkę gazową :) W pierwszym przypadku cenzura wie o co chodziło autorowi, w drugim rządzą się prawa ekonomii
RS4 B5 oczywiście że jak coś to gaz :)
Ta modyfikacja dotyczy zmiany paliwa , a nie wrzucenie zupełnie innej jednostki napędowej .
No i jak ktoś wyżej napisał to jest ankieta i bez napinki :):):):):)
p.s
w Polsce jest na pewno jeden długo jeżdżący RS4 na gaz :):)
ja jestem ciekawe co kierowało tym panem który wsadzał to 3.0tdi. bo gdybam ze padł mu ori motor w rs4 i postanowił włozyć diesla. tylko koszt włozenia takiego diesla z jego zakupem i modami przewyższa prawdopodobnie zakup drugiego silnika z rs4... no ale ludzie mają różne pomysły na życie.
wracająć do akiety wybrałbym lpg jakbym musiał :)
VinCe pisze:ja jestem ciekawe co kierowało tym panem który wsadzał to 3.0tdi. bo gdybam ze padł mu ori motor w rs4 i postanowił włozyć diesla. tylko koszt włozenia takiego diesla z jego zakupem i modami przewyższa prawdopodobnie zakup drugiego silnika z rs4... no ale ludzie mają różne pomysły na życie.
wracająć do akiety wybrałbym lpg jakbym musiał :)
Myślę ze powie że chce być indywidualny albo że Nm większe, itd.
Szczerze to bym to zrozumiał jak by to było zaprzęgnięte w jakąś mocna skrzynię DSG
Ostatecznie lepsze to niż do zwykłej a4 w TDi przekładać wszystko co tylko możliwe z RSa
rs to rs musi tam bić kultowe 2.7 :D. A gaz to zwykły dodatek, po za tym instalacje gazowe teraz sa na takim poziomie ze nie zmieni sie wiele praca silnika. A i jak dla mnie zdecydowanie dźwięk 2.7 wygrywa :D
wybrałbym 2.7 z LPG, bo instalkę LPG zawsze prościej wydłubać niż cały gówniany silnik 3.0TDI - w momencie napadu szału :)
jeśli pan zamontował sobie diesla do budy to jego sprawa, można nawet 1.9 TDI zamontować do budy Mitsubishi 3000GT - też jeździ :)