Zdjęcia fajnie wykonane :) szkoda tylko, że ostatnimi czasy coraz więcej ludzi decyduje się na auta szurające dokładkami wahaczami "po glebie" a mało jest robionych modyfikacji, które mają czemuś służyć :D np. big brake kit tylko by wyglądał dobrze na wielkiej feldzie, zamiast poprawiał bezpieczeństwo gdy ktoś lata z dużymi prędkościami... no ale może taka moda hehe :D
dokładnie, taka moda aby auto tylko wyglądało, a jeździć nie musi..... już zdarzają się auta na takich zlotach które przyjeżdżają na lawecie, ew. pod maską mają 1.6 i kosmiczne 101 KM..... wygląd najważniejszy
Nie do końca się z tym zgodzę Owszem, jest wiele osób mających parcie na jak największa glebę i spasy, przez co z auta robi się kaleka. Ale trzeba też przyznać że zaczynają pojawiać się auta z takim setupem kół/zawieszenia, żeby wykorzystać potencjał tego co jest pod maską (np VRT ;) ). Trendy powolutku idą w kierunku aut "nadających się do jazdy"
ShineMaster-pl pisze:np. big brake kit tylko by wyglądał dobrze na wielkiej feldzie, zamiast poprawiał bezpieczeństwo gdy ktoś lata z dużymi prędkościami
Jakby mieli gdzie to by latali. Coraz mniej miejsc gdzie można wykorzystać skteczne heble czy moc auta oraz jego zawieszenie. Na ulicy...owszem można ale wiadomo jakie jest ryzyko - nie każdy może sobie pozwolic na stratę prawka=brak pracy.
kania_910 pisze:Temat doszczętnie omówiony przez Nas na Faktorii w mijający weekend, co nie Dawido ?
Tak! Od śrubki po całą scenę w PL
bloku dobrze prawi że niestety coraz mniej okazji do wykorzystania potencjału auta. A co do tej kwestii:
ShineMaster-pl pisze: big brake kit tylko by wyglądał dobrze na wielkiej feldzie
Może i jestem zboczony w temacie wyglądu aut (taka "branża"), ale cieszy mnie jeśli ktoś pomyśli o tym aby za wydumaną wielką felgą szła też wymiana hamulców, bo seryjna maleńka tarcza w feldze 19-20" wygląda bardzo źle. A przy okazji taka wymiana korzystnie wpływa na długość drogi hamowania
Masta_J pisze:Ale na podzespoły w zawieszeniu już niekoniecznie :)
Mogę się zgodzić Sam mam bardzo ciężkie hamulce. Wiem że ta masa może oddziaływać na zawieszenie, ale nie jeżdżę tym autem na codzień, więc jeszcze tego nie odczułem (zużycie)
Masa to jedna rzecz, kolejna to lepsza sprawność i większe siły oddziałujące na wszystko - ale koniec końców lepiej się wcześniej zatrzymać niż dalej :)
Co racja to racja, jeżdża a raczej sie toczą po 30km/h na glebach negatywach i nie wiadomo co jeszcze i blokują miejsce dla szybkich aut :D swoją drogą zdj jak i impreza mega !