Co zmienć na 450km+
Co zmienć na 450km+
Witam wszystkich. Chciałem zapytać co oprócz wtrysków turbin wydechu i intercoolera muszę zmienić w seryjnym AGB zeby osiągnąć moc 450 km i plus minus jakie koszty tych części.

Proszę bardzo: http://s4sid.pl/TUNING/index.php

Lekko nieaktualne mocowo.. teraz juz wiecej mozna mocowoemay pisze:Proszę bardzo: http://s4sid.pl/TUNING/index.php
viewtopic.php?t=7328
Zacząć od zmiany mechanika na firmę tuningową (albo człowieka orkiestrę w stylu nosba :P) i temat do zamknięcia.

Zacząć od zmiany mechanika na firmę tuningową (albo człowieka orkiestrę w stylu nosba :P) i temat do zamknięcia.
a może opuścić trochę i celować moc 430-440KM ? i nie ruszać głowic ? 
turbo (x2 oczywiście) K04RS4
wtryski
IC
pompa paliwa
sprzęgło wystarczy od RS'a
strojenie
i to jest zestaw "minimum" oczywiście jak nie masz zamiaru tym upalać z pod każdych świateł bo wtedy jest jeszcze masa rzeczy dodatkowych do zrobienia za grube tysiące
od hamulców począwszy poprzez remont skrzyni biegów - na trójnikach z allroad'a, rurach dolotowych z rs'a i stożku kończąc tyle tylko że dokładanie po kawałku poszczególnych elementów nie da zadowalającego efektu a będzie wymagało każdorazowego strojenie by był efekt ( chociaż w postaci lepszych kresek na papierze)

turbo (x2 oczywiście) K04RS4
wtryski
IC
pompa paliwa
sprzęgło wystarczy od RS'a
strojenie
i to jest zestaw "minimum" oczywiście jak nie masz zamiaru tym upalać z pod każdych świateł bo wtedy jest jeszcze masa rzeczy dodatkowych do zrobienia za grube tysiące
od hamulców począwszy poprzez remont skrzyni biegów - na trójnikach z allroad'a, rurach dolotowych z rs'a i stożku kończąc tyle tylko że dokładanie po kawałku poszczególnych elementów nie da zadowalającego efektu a będzie wymagało każdorazowego strojenie by był efekt ( chociaż w postaci lepszych kresek na papierze)
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)

jak zrobisz 450KM to za 2 dni sprawne kilkunastoletnie głowice też mogą klęknąć - skoro seria ma 265KM a Ty dokładasz 200KM to myślisz że nie przekłada się to na zużycie części ? :) to lepiej zrób program na 300+ i nie dłub tego samochodu z takim podejściem  

btw a te "nowe głowice" to jakie będą? nowe z aso ? czy po regeneracji ?
 czy po regeneracji ?  

btw a te "nowe głowice" to jakie będą? nowe z aso ?
 czy po regeneracji ?
 czy po regeneracji ?  
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)

myślałem założyć regenerowane nowe popychacze polerowane zawory itp 
[ Dodano: 2015-07-15, 12:53 ]
ja mam takie podejście że jak robić to tak zeby chodziło i albo zdjąć serie i regenerowac je albo od 2.4 założyć
[ Dodano: 2015-07-15, 13:00 ]
Pytam tu bo jak ktos robił to wie co i jak zrobic zeby było dobrze

[ Dodano: 2015-07-15, 12:53 ]
ja mam takie podejście że jak robić to tak zeby chodziło i albo zdjąć serie i regenerowac je albo od 2.4 założyć
[ Dodano: 2015-07-15, 13:00 ]
Pytam tu bo jak ktos robił to wie co i jak zrobic zeby było dobrze