Pomimo ustawienia walu korbowego i założeniu blokady wszystko jest niby ok Natomiast w blokach pomiarowych mam -2 i 1 Zostawić tak?? Czy da się to jakoś skorygować??? Proszę o waszą pomoc
-2 i 1 to naprawdę świetny wynik. Lepiej nie ruszać bo można popsuć. Najbardziej ucieka jak się kluczem wałki dokręca. Ja często pomagam sobie przykręcając lekko bateryjnym kluczem udarowym a potem dynamometrycznym. Na pewno znaczenie ma też jakość blokad
Sorry za odkopanie tematu Zwracam się do was z prośba A mianowicie W blokach pomiarowych 93 pokazuje mi wartości -2 i 0 pomimo zmiany na nowe oryginalne napinacze, nowe hydropopychacze i nowe łańcuchy Rozrząd składałem na blokadach Czym może być spowodowana taka różnica???
Poskładałem wszystko do kupy i niestety jest -8.0 i 0.0. Przed wymianą było -7.0 i -1.0 . Rozrząd wymieniałem przy pomocy blokady wykonując korektę na wałkach bo inaczej paska nie mogłem założyć. Czy da radę wykonać korektę na jednej głowicy czyli lewej stojąc z przodu auta ? grupa 093 mówi o synchronizacji głowicy z głowicą ale która grupa odpowiada za którą głowicę ? grupa 3 w kanale 093 to głowica pasażera ? a 4 głowica kierowcy ?