Uzieblo pisze:Do s3 szukałem klocków nie pylacych ponieważ miałem wypolerowane felgi na lustro i wybrałem ferrodo ds i faktycznie nie pylily. Do do ceramiki to nie wiem czy w mieście daje rade ze względu na to ze dłużej się rozgrzewające a nie rozgrzane są mało skuteczne
Tu chyba bardziej chodzi o zestaw tarcza/klocki ceramiczne.
W przypadku samych klocków ceramicznych, przynajmniej u siebie nie zauważyłem efektu słabego hamowania na zimnym zestawie.
rozumiem ze piszecie tutaj o klockach typu ATE Ceramic? jeśli tak to faktycznie nie pylą i również założyłem je z powodu polerowanych felg. Były tak samo skuteczne jak zwykłe klocki ATE i nie piszczały. Takze polecam. Aha.. założone były w dupowozie wiec nie miały jakiegoś cięzkiego życia
Polecam ADBL Vampire... Z pomocą szczotki / pędzla nie ma zabrudzeń, które nie puszczą po tym, a przy okazji nie jest to żaden kwas, który może narobić szkód.
ja osobiście korzystam z płynu Kagera do mycia silników. Spryskuje na 3-4 minuty i wszystko pięknie schodzi. Trzeba tylko pamiętać żeby nie trzymać zbyt długo tego na feldze i spłukać dokładnie