buba pisze:U mnie 6 kombinacja wydechu zaczela pracowac tak jak powinna. Ori, chinole, kombinacje na maxa. Jedyne rozwiazanie to zrobienie dobrych nowych tlumikow. Reszta nie nadaje sie do uzytkowania
Co tanie to drogie, niestety.
W moim przypadku to raczej chodzilo o niewiedze na temat wydechow. Pierdzial i nie bylem w stanie okreslic dlaczego. Szukalem nie tam gdzie trzeba ale w koncu udalo sie zlokalizowac problem.
Od teraz wiem ze najmniejsza zmiana w wydechu nie ma sensu. Lepiej calosc robic niz wycinac kawalki.
Kurna u mnie chyba bedzie lekkie rykowisko... bo dp 3 cale i patem wydech 2.75 tylko z ostatnim tlumikiem supersprinta... owijam caly wydech ale chyba nie zawiele wyciszy.. zobaczymy..
buba pisze:U mnie 6 kombinacja wydechu zaczela pracowac tak jak powinna. Ori, chinole, kombinacje na maxa. Jedyne rozwiazanie to zrobienie dobrych nowych tlumikow. Reszta nie nadaje sie do uzytkowania
Co tanie to drogie, niestety.
W moim przypadku to raczej chodzilo o niewiedze na temat wydechow. Pierdzial i nie bylem w stanie okreslic dlaczego. Szukalem nie tam gdzie trzeba ale w koncu udalo sie zlokalizowac problem.
Od teraz wiem ze najmniejsza zmiana w wydechu nie ma sensu. Lepiej calosc robic niz wycinac kawalki.
Ja za to najpierw wycialem srodkowy z seryjnego wydechu i to byla porazka :)
Potem zrobilem wydech po taniosci... i byl fajny na pierwsze 2000km.
Dopiero zrobienie wydechu porzadnie dalo efekt i mam spokoj od prawie 3 lat, a tak naprawde wydalem niewiele ponad 1000PLN wiecej od opcji "tanio".
Elo ktos moze wie jaki ma rozmiar wydech ORI w audi s4 b5? chodzi mi o dokladny rozmiar rur wydechowych Ypipe ktore lacza sie z DP (rozmiar zewnetrzny rury)