Wahacze

Moderatorzy: buba, Mod-Team

greg

Wahacze

Post autor: greg »

Witam mam do wymiany wahacze górne jakie polecacie ?
Awatar użytkownika
mogi90

Post autor: mogi90 »

FEBI sa spoko ;-)
Awatar użytkownika
martin s4

Post autor: martin s4 »

ms
gowor86

Post autor: gowor86 »

lemforder
greg

Post autor: greg »

ok dzięki
ghost

Post autor: ghost »

A ja polecam Meyle HD. Gwarancja 4 lata bez limitu kilometrów. Nie ważne czy bierzesz jako klient detaliczny czy firma. Na uwage zasługuje to ,że mają sworznie kuliste są o największej średnicy na rynku przez to powinny polatać dłużej niż lemforder. Ja testuje i jak na razie chwalę sobie ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=_j9s6gT9LXA
WWW.PIMPMYBIKE.COM.PL
DIAGNOSTYKA , CHIP-TUNING , HAMOWNIA 4x4 , Serwis DPF/FAP , EGR , AdBlue SCR
Awatar użytkownika
Rydel

Post autor: Rydel »

tyle historii się słyszy o łamiących się wahaczach albo z dupy wypinających, że dla mnie nie ma dyskusji - lemforder.
w przeciągu ostatniego miesiąca dwóch moich znajomych miało dokładnie tą samą sytuację. był też kiedyś całkiem gruby wypadek pod zgierzem z udziałem dwóch motocykli policyjnych i alfy w której rzekomo złamał się nowy wahacz. historia od kolegi z pzmotu więc potwierdzone info
Andrzej
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

a mój sąsiad wywalił lema po 10k bo zaczął walić...
ghost

Post autor: ghost »

Sam miałem awarie NOWEGO wahacza LEMa tzw. banana w swojej b6 po 10 tys km... wypadły z niego gumowe pomarańczowe elementy które ograniczają max wychylenie tuleji. Reklamacja nie uznana :mrgreen: cała reszta trzymała do 100 tys km poza tym jednym... pieprzyć lemforder :) Meyle nie robi problemów z gwarancją jak LEM...
Awatar użytkownika
vwmariusz

Post autor: vwmariusz »

osobiscie polecam MEYLE w 100 procentach.
Jakies 3 lata temu kupowalem sobie a4 b5 quattro zwykle 1.9 tdi, no i wiadomo podczas zakupu sie pytam kolesia czy robil cos z zawieszeniem. No i niestety uslyszalem odpowiedz ze nie, ze na tym zawiasie ja sciagnol z niemiec dwa lata temu.... Wiec sobie mysle ze no to pewnie bede musial za chwile robic. A o dziwo przejechalem dwa lata na nim robiac 40 tys km i nic... wiec sobie mysle co to za wachacze wchodze do kanalu i patrze a tam na kazdym niebieska wlepka i napis meyle ... Ciekawostka jest to ze auto sprzedalm koledze i dalej jezdzil na tych samych wachaczach... dopiero teraz jakos kilka miesiecy temu gdzie ja i on lacznie zrobilismy 70 tys zaczol wymieniac poszczegolne elementy. Tak wiec mysle ze warto , zwlaszcza ze quatrowka nie byla oszczedzana .... :)
??
k4mil3k

Post autor: k4mil3k »

Osobiście także polecam MEYLE. Miałem z tą firmą doświadczenie w innym aucie, tj BMW E46.
Zakładałem różne wachacze, łączniki stabilizatorów....średnio te tańsze wytrzymywały 2 - 3 miesiące. Oryginał też potrafił się wysrać na najmniejszym sworzniu. Wkońcu skuszony opcją wymiennych sworzni zakupiłem komplet MEYLE HD i zapomniałem o problemie zawieszenia.

Oczywiście o ile się orientuje wielowahacze do grupy VAG nie mają wymiennych sworzni.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
iparts

Post autor: iparts »

Febi albo Lemforder
Zapraszamy forumowiczów do internetowego sklepu z częściami - http://www.iparts.pl
kenpachi

Post autor: kenpachi »

Używki od S4 za 30 złotych :)
ODPOWIEDZ