Chłodnica klimatyzacji do rs6 c5.
-
- Kontakt:
Chłodnica klimatyzacji do rs6 c5.
Witam panowie!!!Na początek chciałbym się przywitać bo jestem nowy na forum.Mam na oku audi rs6 c5 2002r.Auto walnięte delikatnie przodem do wymiany zderzak i chłodnica klimatyzacji.Właściciel daje drugi zderzak ale chłodnicy już nie.Powiedzcie mi czy taka chłodnica pasuje może z s6 albo a6?Jeżeli chłodnica pasuje z a6 to będę miał taką u siebie a jak nie to może ktoś ma tutaj takie cudeńko?
Ps:38TYŚ po zrobieniu i opłatach to dobra cena za taką zabawkę?
Z góry dzięki!!!
Ps:38TYŚ po zrobieniu i opłatach to dobra cena za taką zabawkę?
Z góry dzięki!!!
Może i cena dobra pod warunkiem że nie przyjdzie ci wymienić sprężarek, skrzyni, tarcz, amortyzatorów itd... bo będziesz musiał podwoić tą sumę :) sam zakup tego auto to pikuś, musisz się z tym liczyć
A co do chłodnicy to ETKA online odpowie ci na to pytanie :)
http://ifinterface.com/prog/car/prog2/inprog.php
A jak nie to odezwij się do martin_wml, on ma pewnie kilka takich chłodnic :)
A co do chłodnicy to ETKA online odpowie ci na to pytanie :)
http://ifinterface.com/prog/car/prog2/inprog.php
A jak nie to odezwij się do martin_wml, on ma pewnie kilka takich chłodnic :)
-
- Kontakt:
Hehe :) Sam żyłem przeświadczeniem że przecież konstrukcyjnie to to samo co A6 i większość części jest zamiennych :) Jakież było moje zdziwienie gdy zabrałem się za rozrząd, zdemontowałem zderzak a tu niespodzianka....niczego nie da się zrobić bez choćby spuszczenia czynnika z klimy bo chłodnica nie ma zasilania i powrotu po tej samej stronie :) gdzie w normalnej A6 chłodnice klimy da się odsunąć na bok :D
Jeśli to ta sztuka: http://otomoto.pl/oferta/audi-rs6-ID4p7CVs.html to lepiej dokładnie wszystko sprawdź i zrób sobie kosztorys bo przeczucie mi podpowiada że tam będzie więcej do zrobienia niż myślisz(wczoraj było jeszcze dokładne zdjęcie uszkodzonego narożnika a dziś sprzedający je usunął). Najważniejsza będzie historia auta.
Dla przykładu, za swoją w styczniu zapłaciłem 47 tys pln (gdzie początkowa cena wynosiła 55 tyś pln), a przecież mój egzemplarz był w Zakupie kontrolowanym w TVN Turbo...więc sztrucli przecież tam nie biorą. Do tego auto z polskiego salonu, więc łatwo zweryfikować historię.
Do dziś "pakiet startowy" wyniósł (ceny tylko części!):
- rozrząd kompletny wraz z pompą, rolkami, napinaczem i paskiem PK osprzętu: 1600 pln
- kompletny przegląd osprzętu silnika i regeneracja jeśli coś tego wymagało: 400 pln
- klima (spuszczenie i napełnienie czynnika): 100 pln
- 4 dolne wachacze + 2 górne + łączniki stab: 1700 pln
- zakucie nowych przewodów ciśnieniowych do chłodnic oleju i skrzyni (gdyż zaciski na starych skorodowały): 300 pln
- amortyzatory (sprowadzane z Niemiec): 2500 pln + poduszki amortyzatorów 600 pln
- przeguby przednie: 400 pln
- świece: 280 pln
- jakieś drobnostki w postaci przewodów podciśnieniowych, obejm, spinek montażowych, mikrostyków w zamkach: 200 pln
Poprzedni właściciel przed sprzedażą zrobił:
- tarcze hamulcowe + klocki: 3800 pln
- serwis skrzyni biegów: 1600 pln
I to na prawdę są dobre ceny, załatwione bezpośrednio z punktu dystrybucyjnego Inter-Cars bez narzutów końcowych.
Więc....czy nadal jesteś gotowy zawrzeć związek z "RyŚkiem" ?
Nikt z nas nie próbuje się wywyższać pod względem $. Chcemy Ci poprostu uświadomić że te auta źle zadbane będą wymagały nakładów.
Jak każde egzotyczne auta.... to są auta do kochania :)
Jeśli to ta sztuka: http://otomoto.pl/oferta/audi-rs6-ID4p7CVs.html to lepiej dokładnie wszystko sprawdź i zrób sobie kosztorys bo przeczucie mi podpowiada że tam będzie więcej do zrobienia niż myślisz(wczoraj było jeszcze dokładne zdjęcie uszkodzonego narożnika a dziś sprzedający je usunął). Najważniejsza będzie historia auta.
Dla przykładu, za swoją w styczniu zapłaciłem 47 tys pln (gdzie początkowa cena wynosiła 55 tyś pln), a przecież mój egzemplarz był w Zakupie kontrolowanym w TVN Turbo...więc sztrucli przecież tam nie biorą. Do tego auto z polskiego salonu, więc łatwo zweryfikować historię.
Do dziś "pakiet startowy" wyniósł (ceny tylko części!):
- rozrząd kompletny wraz z pompą, rolkami, napinaczem i paskiem PK osprzętu: 1600 pln
- kompletny przegląd osprzętu silnika i regeneracja jeśli coś tego wymagało: 400 pln
- klima (spuszczenie i napełnienie czynnika): 100 pln
- 4 dolne wachacze + 2 górne + łączniki stab: 1700 pln
- zakucie nowych przewodów ciśnieniowych do chłodnic oleju i skrzyni (gdyż zaciski na starych skorodowały): 300 pln
- amortyzatory (sprowadzane z Niemiec): 2500 pln + poduszki amortyzatorów 600 pln
- przeguby przednie: 400 pln
- świece: 280 pln
- jakieś drobnostki w postaci przewodów podciśnieniowych, obejm, spinek montażowych, mikrostyków w zamkach: 200 pln
Poprzedni właściciel przed sprzedażą zrobił:
- tarcze hamulcowe + klocki: 3800 pln
- serwis skrzyni biegów: 1600 pln
I to na prawdę są dobre ceny, załatwione bezpośrednio z punktu dystrybucyjnego Inter-Cars bez narzutów końcowych.
Więc....czy nadal jesteś gotowy zawrzeć związek z "RyŚkiem" ?

Nikt z nas nie próbuje się wywyższać pod względem $. Chcemy Ci poprostu uświadomić że te auta źle zadbane będą wymagały nakładów.
Jak każde egzotyczne auta.... to są auta do kochania :)
Ostatnio zmieniony 2015-04-21, 11:19 przez k4mil3k, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam.
Masta_J: Jeśli będę mógł pomóc to pomogę byle tylko nie przeginać
. Pracuje w branży produkcyjnej / chemicznej ściśle powiązanej z motoryzacją dzięki czemu mam dobry kontakt z punktem dystrybucyjnym I-C. Narzeczona ściśle współpracuje z centralą I-C.
Co do tego napinacza, chodziło o napinacz łańcuszka w głowicy zapewne. Ja miałem na myśli ten na pasku rozrządu.

Co do tego napinacza, chodziło o napinacz łańcuszka w głowicy zapewne. Ja miałem na myśli ten na pasku rozrządu.
Ostatnio zmieniony 2015-04-21, 16:04 przez k4mil3k, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.
rs6 szatan, zapewne pyta o auto do którego link podrzucił k4mil3k, a właściciel auta przecież jest na forum: viewtopic.php?t=6863&start=0
Tak więc te 38k szybko będzie można pomnożyć na naprawy 

Inny kolor niż z linku który wkleiłem a na filmie z tego wątku ? Może niech kupujący poda link do oferty, przecież nikt z nas nie śmie ukraść Ci tej okazji :) a może jeszcze zyskasz jakieś wartościowe opinie.
Ostatnio zmieniony 2015-04-21, 11:37 przez k4mil3k, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam.