Siema ,zgasiłem dzisiaj eske pod sklepem , po zakupach chce odpalic a tu lipton , rozrusznik sie nie kręci tylko cos "terkocze" pod maska z tyłu silnika (moze tam sie znajduje rozrusznik - nie wiem), wszystkie kontrolki normalnie sie pala , nic nie przygasa. ma ktoś jakiś pomysł co sie mogło wysrać ??? rozrusznik sie "zawiesił" ????
wbij 2 bieg i poruszaj samochodem w tył i przód kilka razy - jak później zaskoczy to znaczy że rozrusznik do roboty (stary sposób ale zazwyczaj działa)
Ostatnio zmieniony 2010-12-10, 22:24 przez bracus, łącznie zmieniany 1 raz.
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
bracus pisze:wbij 2 bieg i poruszaj samochodem w ty i przód kilka razy - jak później zaskoczy to znaczy że rozrusznik do roboty (stary sposób ale zazwyczaj działa)
ok , tez juz dostałem info zeby go pociągnąć na lince , powinien zaskoczyć
bracus pisze:wbij 2 bieg i poruszaj samochodem w ty i przód kilka razy - jak później zaskoczy to znaczy że rozrusznik do roboty (stary sposób ale zazwyczaj działa)
ok , tez juz dostałem info zeby go pociągnąć na lince , powinien zaskoczyć
bracusowi nie chodziło o to żeby go odpalać na tzw pych, tylko żebyś wrzucił bieg i go pobujał przód tył beż zapalania. Wtedy powinien rozrusznik się odwiesić.
Ewentualnie sanki jesli juz :) Przeszkada dolna rura od turbiny w wyjeciu mocno. Zacznij od sprawdzenia masy na silnik ( pod filtrem powietrza pod podluznica jest dokrecana ) dalej polaczenie na podszybiu i w samym rozruszniku. Jak cos wala mi sie ich kilka moge wyslac Ci jakis sprawny.