Cewki

Moderatorzy: buba, Mod-Team

iceman
Kontakt:

Cewki

Post autor: iceman »

Wie ktoś czy cewki od 3.0 pasują do 2.7biT? Mam ok 12 sztuk nowych lub ze znikomym przebiegiem , jest sens zakładać czy lepiej sprzedać?
kurpiu

Post autor: kurpiu »

Niepasuja. Idzie przerobic instacje z 2.7 pod te cewki ale trzeba wyrzucic moduly zalonowe.
FB; Gekon garage
Oficjalna dystrybucja podtlenku azotu.
Modyfikacje mechaniczne.
Hamownia 4x4
maxkoxx

Post autor: maxkoxx »

Jeśłi pasowałby z 3.0 to i z 1.8T i 2.0
Awatar użytkownika
RoberToo

Post autor: RoberToo »

Nie chce otwierać już nowego tematu. Chce kupić nowe cewki i teraz pytanie . Brać tylko Beru czyli Ngk/Delphi/Itd tez będą dobre i nie będą świrować ?
AdrianBit

Post autor: AdrianBit »

teraz wydaje mi sie ze to juz loteria czy beru czy ngk wszystko pewnie robione w chinach
s4 b5 avant
Awatar użytkownika
RoberToo

Post autor: RoberToo »

Bo ori były chyba Hitachi , a nie chcę kupić czegoś i za chwilę reklamować ( jak przy większości zamienników elektrycznych). Bo jak wszystko jest jedno kopyto, to trzeba brać najtańszej Delphi. SID masz jakieś doświadczenie z reklamacjami ?
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Ori hitachi? bosh był ori. musiał ktoś już wymieniać. beru i ngk spoko. różnica w cenie tylko. ja mam jakieś za 95zł i też dają rade. reklamować możesz wszystko - to loteria
luk448

Post autor: luk448 »

A jakie chcecie?RoberToo, chcesz ngk,delphi?To daj znac
AdrianBit

Post autor: AdrianBit »

szwagier w s4 b5 wymienial pare miechow temu wzial ngk z intercarsu i wszystko fafa, stare okazaly sie byc jeszcze fabryczne juz niedomagaly
s4 b5 avant
Awatar użytkownika
emilzizi

Post autor: emilzizi »

Ja miałem ori beru
A6 c5 Lift
RotS4
Kontakt:

Post autor: RotS4 »

Dlaczego cewki z 2.7bit sa ...ujowe??
czemu wszyscy upieraja sie nad tymi 2.0 tfsi z adapterami ?
w czym one sa lepsze od 2.7??
Ostatnio zmieniony 2017-11-21, 22:13 przez RotS4, łącznie zmieniany 1 raz.
mik-17

Post autor: mik-17 »

Ori cewki nie są ...ujowe ale mają moduły zapłonowe które lubią padać. Te czerwone to bardziej pod wysokie moce 600+ i lpg ale podobno też ładnie potrafią się przytopić ale za to nie maja modułów zapłonowych co niektórzy uważają za atut... no i wiadomo skoro sa czerwone to "więcej mocy " :mrgreen:
Awatar użytkownika
skalarx

Post autor: skalarx »

mik-17 pisze:Ori cewki nie są ...ujowe ale mają moduły zapłonowe które lubią padać. Te czerwone to bardziej pod wysokie moce 600+ i lpg ale podobno też ładnie potrafią się przytopić ale za to nie maja modułów zapłonowych co niektórzy uważają za atut... no i wiadomo skoro sa czerwone to "więcej mocy " :mrgreen:
i przynajmniej jak już padają, to na amen, a nie niedomagają przez rok jak ori. Nie trzeba szukać, przekładać i kombinować.

Przytopić się lubią jak ktoś chujowo instalację zrobi, kupi jakieś chińskie no name, albo nie dopchnie cewki do końca.
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

mik-17 pisze:Ori cewki nie są ...ujowe ale mają moduły zapłonowe które lubią padać. Te czerwone to bardziej pod wysokie moce 600+ i lpg ale podobno też ładnie potrafią się przytopić ale za to nie maja modułów zapłonowych co niektórzy uważają za atut... no i wiadomo skoro sa czerwone to "więcej mocy " :mrgreen:
padają i cewki i moduły.

czy cewki są chujowe? to tak jak powiedzieć że przepływka jest chujowa bo padła ale nikt nie zwróci uwagi że nikt jej nie wymieniał od nowości. albo trójnik przepustnicy bo przecież guma powinna zachować swoje właściwości przez 20 lat albo najlepiej aż auto stanie się zabytkiem ;-)

część eksploatacyjna którą trzeba wymienić i tyle. ważne żeby komplet
mik-17

Post autor: mik-17 »

skalarx pisze:
i przynajmniej jak już padają, to na amen, a nie niedomagają przez rok jak ori. Nie trzeba szukać, przekładać i kombinować.

Przytopić się lubią jak ktoś chujowo instalację zrobi, kupi jakieś chińskie no name, albo nie dopchnie cewki do końca.
Pisząc że lubią się przytopić miałem na myśli ori audi z instalacją gdzie fabrycznie występowały.
ODPOWIEDZ