Padaka z tymi coolerami. Jeden spawacz w ogóle nie podjął się dospawania mocowań. W sobotę będę próbował u innego. Nie mam zamiaru wrzucać tego bez żadnych mocowań. Kierownice też mają zostać. Powoli tracę cierpliwość
JUZIU pisze:Tez muszę jeszcze nadkola przerobić zeby powietrze miało gdzie uciekać
Masz już jakiś pomysł na przerobienie tych nadkoli? Dużo było rezania kierownic zeby pasowały?
emay pisze:Padaka z tymi coolerami. Jeden spawacz w ogóle nie podjął się dospawania mocowań. W sobotę będę próbował u innego. Nie mam zamiaru wrzucać tego bez żadnych mocowań. Kierownice też mają zostać. Powoli tracę cierpliwość
Hehe bolo też mówił że z jednej strony było ciężko z tymi coolerami :)
Mierzyłem dzisiaj temperaturę w dolocie. Powiem Wam, że jestem mega zadowolony. Przy 17 stopniach na dworze temperatura w zależności od szybkości potrafiła wahać się od 33 do 40. Powyżej 40 to jedynie jak stałem na światłach. Zaznaczam, że założyłem kierownice OEM, trochę je dociąłem i posiadam halogeny.
Najpierw jechałem tak 2 tyś obrotów 6 bieg - tutaj bylo kolo 38.
Potem pełen gaz od 2 do 4 biegu - tutaj minimalnie bylo 33.
Potem takie luzne latanie od 3 do 5 tyś obrotów - tutaj bylo 34-38. Jazda po mieście.
emay pisze:Mierzyłem dzisiaj temperaturę w dolocie. Powiem Wam, że jestem mega zadowolony. Przy 17 stopniach na dworze temperatura w zależności od szybkości potrafiła wahać się od 33 do 40. Powyżej 40 to jedynie jak stałem na światłach. Zaznaczam, że założyłem kierownice OEM, trochę je dociąłem i posiadam halogeny.
Ale to podczas normalnej jazdy czy przy pełnym obciążeniu i do odciny?
Wczoraj sprawdziłem u siebie temperatury w dolocie. Icki SMIC by SID, do tego założyłem nadkola z RS6 żeby powietrze miało gdzie uciekać oraz przerobiłem kierownice powietrza by obejmowały cała widoczna część intercoolera. Temperatura zewnętrzna podczas mierzenia ok 20st.