Niedogrzany silnik
Niedogrzany silnik
Witam,
mam pytanie, czy normalną sytuacją jest (zakładam, że nie), że podczas jazdy temperatura płynu spada do około 70 stopni, a przy niższej temperaturze powietrza nawet niżej? Gdy zwalniam lub jeżdżę wolniej wraca do 90. Termostat był wymieniony i ostatnio chłodnica z powodu uszkodzenia fizycznego :/.
Pozdro
mam pytanie, czy normalną sytuacją jest (zakładam, że nie), że podczas jazdy temperatura płynu spada do około 70 stopni, a przy niższej temperaturze powietrza nawet niżej? Gdy zwalniam lub jeżdżę wolniej wraca do 90. Termostat był wymieniony i ostatnio chłodnica z powodu uszkodzenia fizycznego :/.
Pozdro
Trochę auto postało i parę rzeczy zostało zrobionych:
- wymieniono termostat chłodnicy głównej
- pożyczono do testów termostaty z chłodniczek dodatkowych - z egzemplarza który nie ma takich problemów
- chłodnica była niedawno wymieniana, zatem nie powinna powodować problemów
I ... generalnie nic się nie zmieniło. W ruchu miejskim auto się nagrzewa i wszystko jest ok. Jednak przy szybszej jeździe szybko się wychładza.
Jakieś pomysły, doświadczenia ?
- wymieniono termostat chłodnicy głównej
- pożyczono do testów termostaty z chłodniczek dodatkowych - z egzemplarza który nie ma takich problemów
- chłodnica była niedawno wymieniana, zatem nie powinna powodować problemów
I ... generalnie nic się nie zmieniło. W ruchu miejskim auto się nagrzewa i wszystko jest ok. Jednak przy szybszej jeździe szybko się wychładza.
Jakieś pomysły, doświadczenia ?
Czy ogrzewanie ok? Raczej wolniej się nagrzewa.maxkoxx pisze:No objaw typowy dla termostatu, ale jeśli to nie on...
Ogrzewanie ok? Układ na pewno odpowietrzony?
Czujnik temperatury sprawdzany na vagu?
Temperatura sprawdzana na czujniku.
Czy odpowietrzony, zakładam, że tak.
Może znacie kogoś w Wawie lub okolicach kto dobrze ogarnia b6-stki, bo mecjanik który mi dotąd wszystko robił pomimo szczerych chęci, podmiany elementów itd. nie wie o co kaman.