Najciekawsze tylko to ze Polska lezy stosunkowo nie daleko od Rosji i daleko nie ma zeby pompowac gaz a ceny i tak jak napisali 1.90zl... Dlaczego gaz w Belgii gdzie trzeba go przepompowac duuuzo dalej w tym momencie jak gdzies juz pisalem wynosi 0.30€ to nawet w jak mial by przeliczac ok 1.30zl...
Ankieta - ile esek jeździ na LPG, a ile na Pb
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...

Podatek, akcyza itd... Panie.Jachyr pisze:Najciekawsze tylko to ze Polska lezy stosunkowo nie daleko od Rosji i daleko nie ma zeby pompowac gaz a ceny i tak jak napisali 1.90zl... Dlaczego gaz w Belgii gdzie trzeba go przepompowac duuuzo dalej w tym momencie jak gdzies juz pisalem wynosi 0.30€ to nawet w jak mial by przeliczac ok 1.30zl...
A myslisz ze tu wszystko jest za darmo bez podatkow itd??ernieball pisze:Podatek, akcyza itd... Panie.Jachyr pisze:Najciekawsze tylko to ze Polska lezy stosunkowo nie daleko od Rosji i daleko nie ma zeby pompowac gaz a ceny i tak jak napisali 1.90zl... Dlaczego gaz w Belgii gdzie trzeba go przepompowac duuuzo dalej w tym momencie jak gdzies juz pisalem wynosi 0.30€ to nawet w jak mial by przeliczac ok 1.30zl...
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...

miałem 2.8q tylko w Pb przez 5 lat za gazem byłem jak za płaceniem podatków. teraz czasy się zmieniły, lepsze instalacje LPG i jednak po długich przemyśleniach zdecydowałem się i nie żałuję. Mam instalacje stag 300 plus z 2 goldami i hana2100(czerwona) i auto śmiga jak na PB. uważam ze LPG przy dzisiejszym stopniu zaawansowania to nic zlego. moje wyniki to 10,5L trasa do 130km/h i miasto normalnie 14,5 a dynamicznie 19max. dobra instalacja LPG i odpowiednio kontrolowana to same plus, konfort jazdy ten sam ale polowa ceny. 
aby zwiększyć dystans przejechanych kilometrów butla w kole 68l pojemności co daje kolo 640km w trasie

aby zwiększyć dystans przejechanych kilometrów butla w kole 68l pojemności co daje kolo 640km w trasie
- 
				Ekonomiczny
to super :) Gazu pali mniej niż benzyny:D

cichusz pisze:miałem 2.8q tylko w Pb przez 5 lat za gazem byłem jak za płaceniem podatków. teraz czasy się zmieniły, lepsze instalacje LPG i jednak po długich przemyśleniach zdecydowałem się i nie żałuję. Mam instalacje stag 300 plus z 2 goldami i hana2100(czerwona) i auto śmiga jak na PB. uważam ze LPG przy dzisiejszym stopniu zaawansowania to nic zlego. moje wyniki to 10,5L trasa do 130km/h i miasto normalnie 14,5 a dynamicznie 19max. dobra instalacja LPG i odpowiednio kontrolowana to same plus, konfort jazdy ten sam ale polowa ceny.