RS4 B5 3.0 Biturbo GT28RS, AWracing und R-Performance ;)

Moderatorzy: buba, Mod-Team

aw69

Post autor: aw69 »

Boost w tej chwili niecałe 1,4 bara.

[ Dodano: 2015-01-31, 14:54 ]
a czemu nie?

auto jak auto. jak dbasz, tak masz.

serie mozna zakatowac szybko, tak samo jest tutaj, chyba...?
Dokładnie tak jak napisał Asi. Dla mnie poruszanie się tym autem na codzień nie stanowiłoby żadnego problemu. Wóz jest mega elastyczny nie trzeba wajchować biegami. To wszystko zależy od tego, do czego auto ma służyć. Jeśli ktoś agresywnie, nerwowo jeździ, co chwila łapie się na światłach z innymi autami, dziennie trenuje przynajmniej z 10 startów z LC. No to sorr,y ale niema siły co chwile będzie coś rozjebane, jak nie urwana półoś to urwany dyfer, uszkodzone sprzegło itp. itd. Wiadomo to juz 15 letnie auto ze znacznie podniesioną mocą.
Obrazek
baloon

Post autor: baloon »

A wszedłem tylko na chwile od dłuższego czasu i już mi się micha ucieszyła czytając temat, gratuluje wyniku, mam rozumieć że wynik 611 jest na paliwie 98 ?
bo auto ma dawać frajdę z jazdy
aw69

mam rozumieć że wynik 611 jest na paliwie 98 ?
taaa na 95 :mrgreen:
Obrazek
Arek_HB
Tytuł użytkownika: Arek_HB

Post autor: Arek_HB »

aw69 pisze:
mam rozumieć że wynik 611 jest na paliwie 98 ?
taaa na 95 :mrgreen:
aa no to wyjasnia ten zapas mocy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kfasik

Post autor: kfasik »

Auto milutkie do codziennej jazdy. Wielu użytkowników dróg myśli, że jak ma 1.4 TSI, to jest królem na drodze. A tu ch*j, stare "trupicho" rozpie*dala go bez najmniejszych problemów :)
Just

Post autor: Just »

Na poprzednim setupie 500KM na hybrydach K04 jak obroty spadly przed dolek widoczny przy okolo 3200 obr. to auto "zdychalo".

Teraz jezdzi sie bosko, nawet startujac z obrotow przed "gorka" szoruje przy tej pogodzie czterema kolami i moge regulowac plynnie uslizg dodawaniem i odejmowaniem gazu, jest bardzo plynnie.

Szczerze to mam w pompie co tam wyjdzie na cwiartke, zawsze moge dostac w dupe od jakiejs wydmuszki, ktorej turbiny wstaja przed odcinka a przebieg doladowania jest binarny (nie ma-jest). I co z tego, jak mam na codzien miod-maline.
Rapix

Post autor: Rapix »

Oby bezawaryjnie i jak najdłużej cieszyło :!:
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

... i karało w niemcowni na polskich blachach inne auta !
Obrazek
Awatar użytkownika
quadysz

Post autor: quadysz »

Just pisze:Na poprzednim setupie 500KM na hybrydach K04 jak obroty spadly przed dolek widoczny przy okolo 3200 obr. to auto "zdychalo".

Teraz jezdzi sie bosko, nawet startujac z obrotow przed "gorka" szoruje przy tej pogodzie czterema kolami i moge regulowac plynnie uslizg dodawaniem i odejmowaniem gazu, jest bardzo plynnie.

Szczerze to mam w pompie co tam wyjdzie na cwiartke, zawsze moge dostac w dupe od jakiejs wydmuszki, ktorej turbiny wstaja przed odcinka a przebieg doladowania jest binarny (nie ma-jest). I co z tego, jak mam na codzien miod-maline.
zajebiscie, wlasnie dla mnie idealnie jak mozna choc troche zblizyc sie do charakterystyki wolnossaka

graty wyniku :)
Słonik

Post autor: Słonik »

Gratulacje.
Świertne auto.
guzior

Post autor: guzior »

Pany, jakie boosty sa na poszczegolnych wersjach mocy?
aw69

najsłabszy 0,9 bara, najmocniejszy 1,4 bara
Obrazek
Just

Post autor: Just »

Chcialem tylko poinformowac, ze auto jezdzi bezawaryjnie do dzisiaj, calosc spisuje sie rewelacyjnie przy codziennych dojazdach do pracy.

Przydaloby sie tylko Webasto, bo pierwsze 5km (w miescie wiec troche to trwa) musze sie bardzo mocno trzymac w ryzach czekajac z utesknieniem az ruszy sie wskazowka temeperatury oleju i w koncu bede mogl zabutowac ;)
luk448

Post autor: luk448 »

Just, choc mam sporo mniej mocy to tez to znam z autopsji.Najpierw pooowoooliii mozolnie az sie auto rozgrzeje.I zawsze wtedy sie jakas kur.va trafi co scigac sie jej zachce. :mrgreen:
Surveyor

Post autor: Surveyor »

Nic, tylko pogratulować :mrgreen:
Mamy kolejne potwierdzenie, że nasi tunerzy robią profi robotę i cała Europa może sie od nich uczyć. Gratulacje dla Adama i Witka :mrgreen:
ODPOWIEDZ