Dzisiaj stałem się szczęśliwym (choć to się dopiero okaże) posiadaczem tak myślę ze prawdziwej perełki czyli układy wydechowego dedykowanego dla RS6 C5 MTM 4pipe z przepustnicami.
znam opinie 2 osób które na fabryczne MTM narzekało
moim zdaniem fabryczne sportowy wydechy są klasą same w sobie, dzwięk super w pełnej skali obrotów a nie popierdawki nie wiadomo przy jakich obrotach
masz zawory - to będzie super
Dzisiaj pobawię się w zakładanie liczę ze na zamkniętych zaworach układ będzie głośności seryjnego tak aby normalne codzienne użytkowanie było możliwe zresztą jak zajrzy się w rurki to końcowe tłumiki z zamkniętymi zaworami mają taką samą konstrukcje jak fabryka, czyli przelot na siatkowej rurce. natomiast kanał z przepustnicami to po prostu gładki przelot bez dziurek czyli jakby nie było ostatnich tłumików + dodatkowo dyfuzory w końcówkach.
A no i ciekawostka MTM jest wykonany rurą 70mm seria rurą 65mm
SID pisze:znam opinie 2 osób które na fabryczne MTM narzekało
moim zdaniem fabryczne sportowy wydechy są klasą same w sobie, dzwięk super w pełnej skali obrotów a nie popierdawki nie wiadomo przy jakich obrotach
masz zawory - to będzie super
A wiec założyłem, dźwięk jest zupełnie inny niż seria może nie jakoś masakrycznie głośniejszy ale zupełnie inny teraz przypomina to bardziej brzmienie ferrari czy porsche niż audikowskie bulgotanie
Za brak oszałamiającej głośności pewnie odpowiadają też puki co oryginalne downpipe czyli 4 katalizatory które niewątpliwie mocno tłumią. Jak założę custom downpipe ze sportowymi katami pewnie głośność się zmieni.