Kupując passata było małó płynu dchłodniczego, sprawdzałem korek, spaliny, płyn bagnet 0 objawów pęknietej głowicy czy tam uszczelki. Zrobiłem 300km zaświeciła się kontrolka o od wody. Dolał do maxa zrobiłem 10km zgasiłem samochód poszedłem spać. Rano odpalam rakiete i znów poziom wody się zapala, pod maskę zaglądam a tam poniżej minimum :/. Dolałem już tym razem wody na oko. Zrobiłem 20km. Zaparkowałem pod sklepem zgasiłem auto, dolałem idealnie do kreski minimum. Zostawiłem otwarty korek po godzinie zaglądam a tam brak tak prawie z centymetr. Pod autem plam nie zobaczę bo pogoda deszczowa i dupa. Co to może do cholery być ? Nadal nie kopci, korek czysty, płyn czysty no o co kaman?
Ps: wiedziałem że kur... z dala od diesla ale nie .... !!!
Bucik pisze:Kupując passata było małó płynu dchłodniczego, sprawdzałem korek, spaliny, płyn bagnet 0 objawów pęknietej głowicy czy tam uszczelki. Zrobiłem 300km zaświeciła się kontrolka o od wody. Dolał do maxa zrobiłem 10km zgasiłem samochód poszedłem spać. Rano odpalam rakiete i znów poziom wody się zapala, pod maskę zaglądam a tam poniżej minimum :/. Dolałem już tym razem wody na oko. Zrobiłem 20km. Zaparkowałem pod sklepem zgasiłem auto, dolałem idealnie do kreski minimum. Zostawiłem otwarty korek po godzinie zaglądam a tam brak tak prawie z centymetr. Pod autem plam nie zobaczę bo pogoda deszczowa i dupa. Co to może do cholery być ? Nadal nie kopci, korek czysty, płyn czysty no o co kaman?
Ps: wiedziałem że kur... z dala od diesla ale nie .... !!!
Można dodać do płynu chłodniczego barwnik UV i w odpowiednim świetle powinno być widać gdzie wycieka płyn. Powinni go mieć np. tam gdzie naprawiają klimatyzacje lub bardziej kumatym serwisie aut. Na Twoim miejscu szukał bym dokładnie miejsca wycieku bo tak dużą ilość płynu powinno być ewidentnie widać... powodzenia
Bucik, wez karton i podluz pod silnik-wtedy zobaczysz plame jesli plyn wycieka.A uszczelke sprawdzales pod glowica?Podjedz do warsztatu i niech Ci zrobia test na zawartosc Co w spalinach.Czasem wlasnie po tym bylo widac ze uszczelka powiedziala "papa".
kupiłem bo kupiłem sam nie wiem czemu chciałem s6 bądz s4 a jakoś tak wyszło że nie miałem czym jeździć i po grubej sobocie pojechałem i kupiłem 2,0 TDI ech ...
Ps: wszystko przez żone bo kur... budujemy się potrzebny Ci samochód nie zabawka i takie pierd....