Zamulony dupowoz
-
stefannurek
Zamulony dupowoz
Od jakiegos czasu moja esa strasznie zamulona od 0-100 robi w 8s czyli prawie 3s wolniej niz powinna. Mam program na 320KM 430NM na zegarze 327 000km sam zrobilem okolo 60 000 i przez ten okres nie wymianialem swiec ani sprzegla czy to moze byc powodem? Silnik rowno pracuje olej co 10 000 zalewany motul 300V 15W50. Turbiny ladnie gwizdza nie ma z nimi problemu. Nie posiadam wskaznika doladowania takze nie jestem w stanie okreslic ile pompuje. Macie jakies pomysly?
-
stefannurek
Jeszcze dodam ze czasami przez chwile cos ja tchnie i potrafi wcisnac w fotel lecz przy tym nie robi takiego wrazenia jakie powinno byc przy tej mocy.
[ Dodano: 2010-11-14, 10:00 ]
[ Dodano: 2010-11-14, 10:00 ]
No wlasnie nie ma bledow.Vito pisze:u mnie jak dmuchała jedna turbina to miał podobny czas do 100, jak nie masz wskaźnika to sprawdź choć vagiem błędy i ew wstaw logi
-
stefannurek
-
stefannurek
-
Sql
- Tytuł użytkownika: RS-maniak
No moj tez zmulony i do tego szarpie czasem powyzej 4 tys.
Mam juz dwa nowe czujniki EGT i nowe swiece, tylko musze wykombinowac kto mi to wymieni jakos szybko bo nie moge sie doczekac rezultatu.
Mozliwe ze na szarpanie same swiece nie pomoga... moze trzeba bedzie i cewki zmienic.
No i moj nadal faluje z obrotami a Adam nie ma w ogole planu jak sie tego pozbyc... jakies pomysly? Kupilem na ebayu boost leak tester, moze sie uda znalezc jakis leak jesli to tomoze byc powodem...
Mam juz dwa nowe czujniki EGT i nowe swiece, tylko musze wykombinowac kto mi to wymieni jakos szybko bo nie moge sie doczekac rezultatu.
Mozliwe ze na szarpanie same swiece nie pomoga... moze trzeba bedzie i cewki zmienic.
No i moj nadal faluje z obrotami a Adam nie ma w ogole planu jak sie tego pozbyc... jakies pomysly? Kupilem na ebayu boost leak tester, moze sie uda znalezc jakis leak jesli to tomoze byc powodem...