wibracje nadwozia

4.2 V8 T / 5.0 V10 / 5.2 V10 / 4.0 V8 T

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Zynek

wibracje nadwozia

Post autor: Zynek »

Witam
koła wyważone, felgi proste, opony też ok a czuć wibracje nadwozia.
Co może być przyczyną ?
Awatar użytkownika
RooS

Post autor: RooS »

Krzywy wał korbowy. Silnik do wymiany.
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

Opcja szukaj nie boli. Mialem problem ten sam ale rozwiazany. Jest pelno mozliwosci.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
abmcars1

Post autor: abmcars1 »

Hehe silnik do wymiany ;)
bloku

Post autor: bloku »

U mnie winowajcą była skrzynia - mechanizm różnicowy miał spore luzy. W przedziale 110-150 jakbym na kwadratowych kołach jeździł. Skrzynia umarła i po jej wymianie problem zniknął.
Awatar użytkownika
Jachyr

Pany odswieze temat... Po zrobieniu wszystkiego i wystrojeniu(w sumie podczas sie zaczelo, Aw zwrocil na to uwage) mam wibracje calej budy przy obciazeniu i predkosciach od 120km/h, wszystko posprawdzane, kola, opony, przeguby jedne i drugie, heble, tarcze itd, najbardziej telepiej w momecie kiedy mam zapiety 6 bieg i od 120km/h wcisne opor gaz. Od 0 nie ma nic i jak ciagne dosc mocno nawet do 200 to kompletnie zero drgan/ wibracji. Wystepuja głownie jak pisalem 5-6 bieg i od 120-130 w gore. Zamowilem juz podpore walu i chce ja profilaktycznie zmienic ale z tego co wiem to powinien sie obijac o bude albo go slychac a nic takiego nie ma ale nie wiem juz co to moze byc a wkurwia na maxa...
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
grzesiek1985

Post autor: grzesiek1985 »

Jachyr pisze:Pany odswieze temat... Po zrobieniu wszystkiego i wystrojeniu(w sumie podczas sie zaczelo, Aw zwrocil na to uwage) mam wibracje calej budy przy obciazeniu i predkosciach od 120km/h, wszystko posprawdzane, kola, opony, przeguby jedne i drugie, heble, tarcze itd, najbardziej telepiej w momecie kiedy mam zapiety 6 bieg i od 120km/h wcisne opor gaz. Od 0 nie ma nic i jak ciagne dosc mocno nawet do 200 to kompletnie zero drgan/ wibracji. Wystepuja głownie jak pisalem 5-6 bieg i od 120-130 w gore. Zamowilem juz podpore walu i chce ja profilaktycznie zmienic ale z tego co wiem to powinien sie obijac o bude albo go slychac a nic takiego nie ma ale nie wiem juz co to moze byc a wkurwia na maxa...
Witaj w klubie ;-)
mik-17

Post autor: mik-17 »

Jedno z mocowań skrzyni mogło pęknąć. Dobrze je obejrzyj bo pobieżnie może nie być widoczne. Tak samo poduszki sprawdź. Większa moc i to co stare wytrzymywało to po podkręceniu w końcu wysiadło.
Miałem tak ale zbiegło się to z wymianą dyfra, nie sprawdziłem przełożeń i mi wibrowało. Po zmianie na stary dyfer również wibrowało ale przy objawach jak opisujesz.
Jeszcze pytanie czy przypadkiem skrzyni albo dyfra nie zmieniłeś ?
Awatar użytkownika
Jachyr

Skrzynia byla wyjeta razem z motorem. Nic chlopy nie dostrzegli co moglo by to powodowac. Wiec moze byc jak piszesz przy wzroscie mocy cos nie wytrzymalo, musze znalesc gdzies podnosnik i poszukac.
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

Pamietasz Marcin mowilem ze mialem to samo.. nowe przeguby i bylo lepiej ale sprawe zalatwily wzmocnione poduszki skrzyni... jedzie jak po masle a i dyfra tez mam wzmocniona...
ODPOWIEDZ