wibracje nadwozia
wibracje nadwozia
Witam
koła wyważone, felgi proste, opony też ok a czuć wibracje nadwozia.
Co może być przyczyną ?
koła wyważone, felgi proste, opony też ok a czuć wibracje nadwozia.
Co może być przyczyną ?
Pany odswieze temat... Po zrobieniu wszystkiego i wystrojeniu(w sumie podczas sie zaczelo, Aw zwrocil na to uwage) mam wibracje calej budy przy obciazeniu i predkosciach od 120km/h, wszystko posprawdzane, kola, opony, przeguby jedne i drugie, heble, tarcze itd, najbardziej telepiej w momecie kiedy mam zapiety 6 bieg i od 120km/h wcisne opor gaz. Od 0 nie ma nic i jak ciagne dosc mocno nawet do 200 to kompletnie zero drgan/ wibracji. Wystepuja głownie jak pisalem 5-6 bieg i od 120-130 w gore. Zamowilem juz podpore walu i chce ja profilaktycznie zmienic ale z tego co wiem to powinien sie obijac o bude albo go slychac a nic takiego nie ma ale nie wiem juz co to moze byc a wkurwia na maxa...
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
-
grzesiek1985
Witaj w klubieJachyr pisze:Pany odswieze temat... Po zrobieniu wszystkiego i wystrojeniu(w sumie podczas sie zaczelo, Aw zwrocil na to uwage) mam wibracje calej budy przy obciazeniu i predkosciach od 120km/h, wszystko posprawdzane, kola, opony, przeguby jedne i drugie, heble, tarcze itd, najbardziej telepiej w momecie kiedy mam zapiety 6 bieg i od 120km/h wcisne opor gaz. Od 0 nie ma nic i jak ciagne dosc mocno nawet do 200 to kompletnie zero drgan/ wibracji. Wystepuja głownie jak pisalem 5-6 bieg i od 120-130 w gore. Zamowilem juz podpore walu i chce ja profilaktycznie zmienic ale z tego co wiem to powinien sie obijac o bude albo go slychac a nic takiego nie ma ale nie wiem juz co to moze byc a wkurwia na maxa...
Jedno z mocowań skrzyni mogło pęknąć. Dobrze je obejrzyj bo pobieżnie może nie być widoczne. Tak samo poduszki sprawdź. Większa moc i to co stare wytrzymywało to po podkręceniu w końcu wysiadło.
Miałem tak ale zbiegło się to z wymianą dyfra, nie sprawdziłem przełożeń i mi wibrowało. Po zmianie na stary dyfer również wibrowało ale przy objawach jak opisujesz.
Jeszcze pytanie czy przypadkiem skrzyni albo dyfra nie zmieniłeś ?
Miałem tak ale zbiegło się to z wymianą dyfra, nie sprawdziłem przełożeń i mi wibrowało. Po zmianie na stary dyfer również wibrowało ale przy objawach jak opisujesz.
Jeszcze pytanie czy przypadkiem skrzyni albo dyfra nie zmieniłeś ?