AUDI S4 b5 by [BonuS]
Ja też uzyskałem najlepszy dźwięk jaki miałem do tej pory ale na dłuższe trasy za głośnybuba pisze:Ja za 5 razem uzyskałem to co chciałemADI pisze:Głowice najlepiej 2.4 albo 2.8
Wydech 3" na 1 tłumiku jest juz mega głośno a na przelocie nie da się jeździć![]()
Wiem co mówię bo mam 4 konfigurację wydechu

Jak jadę gdzieś dalej to montuje 2 tlumiki
[ Dodano: 2014-10-18, 13:30 ]
3" na 2 puszkach i jest w sam razIgor_s4 pisze:To jaki wydech najlepiej zeby zbyt glosno nie bylo? Bo tez sie zbieram na wymiane serii
A te głowice 2.4b czy 2.4 to konkretnie z jakiego modelu są bo własnie chce jeszcze to zakupić do mojej listy i czy wałki z 2.7 spasują bez problemu czy trzeba modzić albo 2.8 cały komplet wsadzać z wałkami?? bo jeszcze rozważam nad kolektorami aż takie super parcia nie mam na moc ale wiadmo apetyt rośnie w miare jedzenia i można przygotować auto pod k04 z rs6 hehe żeby się potem nie wracać z częsciami i to ogranąć rozwojowo
Jak coś to kupie za rozsądną cene głowice jak by ktoś miał na zbyciu :)
Jak coś to kupie za rozsądną cene głowice jak by ktoś miał na zbyciu :)
Żeby nie było że z projektem nic sie nie dzieje to pare fotek akutalizacji
Ogólnie jak wiadmo idziemy w moc i troszke nowych rzeczy potrzeba to pierwszy sort zabawek:
Szybki opis
szpilki nowe do głowic
popmpa walbro 044
wtryski 550cc
podstawka z termostatem
świece NGK
2x DVki z RS4 b5
zawór N75
uszczelki pod głowice itp
pasek rozrządu Gates CARBONOWY
zegary EGT TURBO CIŚNIENIE OLEJU
chłodnica oleju
2x TURBO Audi rs4 b5
2xkolekory puki co rs4 b5 ale może wleci custom
Niebawem
nowe panewki góra dół
nowe glowice z 2.8 v6 lepsza przepustowość powietrza
wałki 2.8
niebawem przerobiony kolektor ssący i przepustnica większa
wydech 3cale prawdopodobnie przelot pełen ewentualnie jeden tłumik
DP 3cale
Program wgrany LC i ANTI LAG
Modyfikacje zrobione na możliwość zwiększenia potem mocy jak się znudzi hehe wystarczy potem tylko turbo wymienić na wieksze.
Puki co zobaczymy ile to dmuchnie :)

Tu jeszcze kilka fotek z prac na przerobionym nawiewem centralnym na zegary :) będzie cały w carbonie

Ogólnie jak wiadmo idziemy w moc i troszke nowych rzeczy potrzeba to pierwszy sort zabawek:
Szybki opis
szpilki nowe do głowic
popmpa walbro 044
wtryski 550cc
podstawka z termostatem
świece NGK
2x DVki z RS4 b5
zawór N75
uszczelki pod głowice itp
pasek rozrządu Gates CARBONOWY
zegary EGT TURBO CIŚNIENIE OLEJU
chłodnica oleju
2x TURBO Audi rs4 b5
2xkolekory puki co rs4 b5 ale może wleci custom
Niebawem
nowe panewki góra dół
nowe glowice z 2.8 v6 lepsza przepustowość powietrza
wałki 2.8
niebawem przerobiony kolektor ssący i przepustnica większa
wydech 3cale prawdopodobnie przelot pełen ewentualnie jeden tłumik
DP 3cale
Program wgrany LC i ANTI LAG
Modyfikacje zrobione na możliwość zwiększenia potem mocy jak się znudzi hehe wystarczy potem tylko turbo wymienić na wieksze.
Puki co zobaczymy ile to dmuchnie :)

Tu jeszcze kilka fotek z prac na przerobionym nawiewem centralnym na zegary :) będzie cały w carbonie

Ta jak Sid wspomniał kometyczne zmiany a trafiłem w dobrej kasie 2,8 tyle projektów już lata ja tam nie mam max parcia na niewiadmo jakie moce ma byc 400+ a co wyjdzie wiecej to bedę się cieszył powoli do przodu puki co jestem w fazie zbierania gratów bo bez tego ani rusz czegokolwiek a kolektory i tak pewnie benda inne niz seria puki co mam bo mialem je w komplecie z turbo takze lepiej mieć za free niż komuś oddać zawsze można sprzedać :)
Auto też nie smiga na codzień wiec jak wyjade raz na jakiś czas to wystarczą mi takie mody
Auto też nie smiga na codzień wiec jak wyjade raz na jakiś czas to wystarczą mi takie mody