Lusterka fotochromatyczne z automatyczną funkcją ściemniania - niby fajna sprawa, jednak nie dla mnie. Irytuje mnie fakt ich samoistnego ściemniania jak nadchodzi zmrok. W przypadku lusterka wstecznego , powiedzmy , że jest ok , bo coś tam widać jak  również reflektory aut z tyłu nie oślepiają. Natomiast kwestia lusterek bocznych to inna bajka , jest praktycznie czarno i prawie nic nie widać. 
Moje pytanie jak to "wyłączyć" ? Czy jest jakiś bezpiecznik , czy trzeba odłączyć kabelki ?
Dajcie znać

lusterka fotochromatyczne - jak "wyłączyć" ?
Najprostszy sposób na szybko: wyciągnij wkład i odłącz taka wtyczkę co jest na kablu od lusterka(podgrzewanie nie ma kabla wychodzącego od lusterka   ).
  ).
Bezpiecznika raczej tam nie ma.
Mozesz se dorobić włącznik tylko musiał byś się wpiąć w instalację lusterka gdzieś w okolicach lusterka wstecznego i lampki podsufitki lub w nogach kierowcy obok podstopnicy też przechodzą te kable ( w a4 b6 pomarańczowa wtyczka ) .
Swoją droga dziwnie to działa bo lusterka boczne powinne się ściemniać razem ze wstecznym gdy ktoś Ci świeci z tyłu co akurat powinno Ci pomagac a nie irytować .

).
  ).Bezpiecznika raczej tam nie ma.
Mozesz se dorobić włącznik tylko musiał byś się wpiąć w instalację lusterka gdzieś w okolicach lusterka wstecznego i lampki podsufitki lub w nogach kierowcy obok podstopnicy też przechodzą te kable ( w a4 b6 pomarańczowa wtyczka ) .
Swoją droga dziwnie to działa bo lusterka boczne powinne się ściemniać razem ze wstecznym gdy ktoś Ci świeci z tyłu co akurat powinno Ci pomagac a nie irytować .
dzięki za info.  A lusterka wszystkie się razem ściemniają (wystarczy że zapadnie zmierzch) i dosłownie gów.o w nich widać - na bocznych ciężko wyczuć odległość samochodu będącego za tobą , a pobocza nie uraczysz, tzn nie zobaczysz bo jest kompletnie czarno. 
piszesz , że podgrzewanie nie ma kabla wychodzącego od lusterka , ale do lusterka ma.
W poprzedniej C5 wkład normalnie podpinało się wtyką idącą z obudowy lusterka , więc myślę że i tu tak jest. Idzie zima , więc podgrzewanie się nada.

piszesz , że podgrzewanie nie ma kabla wychodzącego od lusterka , ale do lusterka ma.
W poprzedniej C5 wkład normalnie podpinało się wtyką idącą z obudowy lusterka , więc myślę że i tu tak jest. Idzie zima , więc podgrzewanie się nada.
było - Rs6 C5 avant 2004 511hp/719Nm

- 
				martin_wml
W szkle fotochromowym masz oddzielna kostkę od grzania lustra i oddzielną od fotochromu.leviath pisze:dzięki za info. A lusterka wszystkie się razem ściemniają (wystarczy że zapadnie zmierzch) i dosłownie gów.o w nich widać - na bocznych ciężko wyczuć odległość samochodu będącego za tobą , a pobocza nie uraczysz, tzn nie zobaczysz bo jest kompletnie czarno.
Czerwona od fotochromu,niebieskie og podgrzewania.
Więc jeśli chcesz,zeby wewnętrzne działało odepnij wtyczki zaznaczone czerwoną strzałką.