Kiepskie ładowanie
-
Kiepskie ładowanie
Witam,
Pacjent S3 8L AMK seria.
Mam problem z doładowaniem auto ładuje 0.5-0.6b a powinno troche więcej w serii tak mi się wydaje ze z 0.8 /0.9b.
Silnik poskładany po remoncie, N75 prawidlowo podlaczone, dv trzyma, szczelność w ukladzie jest, bledów zadnych nie pokazuje.
Przed remontem auto jezdzilo na MBC bez zegara i wkrecalo się o wiele lepiej niż w tym momencie wypluło 350NM zegar zalozylem dopiero teraz po to by kontrolowac cisnienie doladowania. Dodam że silnik dostal nowiótkie turbo, FMIC, brak kata wspawane zamiast środkowego 3' rury. Chce zrobic program auto do tunera oddać w pełni sprawne.
Dajcie troche wskazówek co moze byc nie tak.
Dodam że zawór N249 jest podłączony tylko elektrycznie, tak był i przed remontem na MBC, nic nie dało prawidłowe jego podłączenie bo dzieje się to samo brak prawidłowego ładowania. Kolega ma taka sama s3 i podmienialiśmy te wszystkie pierdółki w celu sprawdzenia czy może któraś z nich zaniemogła lecz to samo.
Pacjent S3 8L AMK seria.
Mam problem z doładowaniem auto ładuje 0.5-0.6b a powinno troche więcej w serii tak mi się wydaje ze z 0.8 /0.9b.
Silnik poskładany po remoncie, N75 prawidlowo podlaczone, dv trzyma, szczelność w ukladzie jest, bledów zadnych nie pokazuje.
Przed remontem auto jezdzilo na MBC bez zegara i wkrecalo się o wiele lepiej niż w tym momencie wypluło 350NM zegar zalozylem dopiero teraz po to by kontrolowac cisnienie doladowania. Dodam że silnik dostal nowiótkie turbo, FMIC, brak kata wspawane zamiast środkowego 3' rury. Chce zrobic program auto do tunera oddać w pełni sprawne.
Dajcie troche wskazówek co moze byc nie tak.
Dodam że zawór N249 jest podłączony tylko elektrycznie, tak był i przed remontem na MBC, nic nie dało prawidłowe jego podłączenie bo dzieje się to samo brak prawidłowego ładowania. Kolega ma taka sama s3 i podmienialiśmy te wszystkie pierdółki w celu sprawdzenia czy może któraś z nich zaniemogła lecz to samo.
Re: Kiepskie ładowanie
Reasumując przed remontem było dobrze, po remoncie nie działa.stefannurek pisze:Witam,
...
Silnik poskładany po remoncie...
Przed remontem ... wkrecalo się o wiele lepiej niż w tym momencie
...
Daliście nowe turbo, FMIC, wywaliliście katy. Błędów brak?
-
Przed remontem jezdzilo na mbc nie wiem jak turbo ladowalo ale wkrecala się ladnie, po zalozylem zegar by móc kontrolować turbo i po to by sprawdzić jak ( po wywaleniu mbc i poskladaniu wszystkiego do kupy ) auto zapodaje czy nie ma nieszczelności czy wszystko jest na cacy by móc go oddać w dobre rece na program bez drutowania mbc.
No tak nowe turbo, FMIC i wybebeszony wydech błędów na kompie brak a ono mi laduje 0.5 a nawet 0.4b dodam że turbo z polecenia z dobrych rąk
No tak nowe turbo, FMIC i wybebeszony wydech błędów na kompie brak a ono mi laduje 0.5 a nawet 0.4b dodam że turbo z polecenia z dobrych rąk
-
-
Nie dałem rady wkleić kliku xls w vaglog.pl nie wiem dlaczego
Ale znalazłem inny sposób
http://www.lublinoutlet.net/allegro/logi/logi.jpg
help :)
Ale znalazłem inny sposób
http://www.lublinoutlet.net/allegro/logi/logi.jpg
help :)
-
-
-