Witam
Witam
Witam wszystkich! Mam na imię Mateusz, pochodzę z Torunia i przymierzam się do zakupu S4 B5. Aktualne ceny są bardzo zachęcające w stosunku do możliwości auta, nie spodziewam się też żeby jeszcze jakoś drastycznie spadły i wydaje mi się, że to całkiem dobry czas na zakup tego auta. Od dwóch tygodni pilnie przeglądam forum, podoba mi się ilość informacji na nim zawartych i wierzę, że w przyszłości nie raz uratuje mi ono tyłek pisząc kolokwialnie ;) Pozdrawiam
No zobaczymy jak trafię :) Ogólnie lalki nie szukam :) Mam to szczęście, że posiadam dostęp do warsztatu i dużych zniżek na części w hurtowniach. Doszedłem do wniosku, że skoro tak czy owak w każde używane auto trzeba coś włożyć nic nie stoi na przeszkodzie, żeby kupić coś tańszego z pewnymi niedociągnięciami i podratować taki egzemplarz :)
Spoko, dzięki za pierwsze podpowiedzi :) Ogólnie nie chcę naturalnie przystanku spawanego z dwóch i nie chcę akcji typu rozbieranie silnika tydzień po zakupie ;) Jestem mechanikiem (nie z wykształcenia... jeszcze ;) ) i dlatego sprawy typu zawieszenie do roboty czy osprzęt nie są problemem - tak jak pisałem nie dość, że robocizna moja to jeszcze zniżki w hurtowniach sprawiają, że nawet S4 nie będzie kosmicznie drogie w serwisowaniu :) Zobaczymy, w środę jadę oglądać pierwszy egzemplarz :)
emtees zawiecha i jakieś tam łożyska to pikuś w tym wypadku... ale twój przypadek jest podobny do mojego, bo sam sobie zrobisz... tylko olej igły i bierz mechanicznie zdrowego byle komprechę miał i żeby ładował ładnie najlepiej po jakimś programie... po 15 letnim aucie bezrysowego spod koca się nie spodziewaj ale najlpiej wyrwać coś za 15-18 tysięcy i te 10 wsadzić w mechanikę co by to fajnie jeździło. Wygląd przyjdzie z czasem ;)
-
ŚWIR-DAGLAS