Zaciski hamulcowe : Duże, Większe i Największe
-
- Kontakt:
Ok dzięki wiem, już wszystko zamówione :)Wojt3q pisze:kfasik Andrzej na sklep juz wrzucił adaptery do zacisku s4 b5 żeby wsadzić tarcze 300
[ Dodano: 2014-10-24, 20:08 ]
Jestem właśnie po wymianie tylnych hamulców na set od SID-a. Różnica jest bardzo duża.
Wreszcie samochód hamuje jak trzeba.
Bez tego nie ma co zakładać mocnego setupu na przód, bo wtedy jest za duża różnica między przodem i tyłem i przy mocnym hamowaniu, bardzo przysiada przód i auto zachowuje się nerwowo.
Jedyna uwaga, to prosiłbym Andrzej o wprowadzenie do swojej oferty klocków ATE Ceramic, bo naprawdę robią one robotę i nie kosztują bardzo dużo.
Kfasik ale ate ceramic nie zmienia siły hamowania tylko ma dodatki które przy hamowaniu pokrywają felge powłoką która ogranicza kurzenie felgi a w efekcie zapobiega ich szybkiemu brudzeniu. Sprzedajemy te klocki i sami przedstawiciele ate twierdzą ze te klocki nie mają nic oprócz nazwy wspólnego ze sportowymi ceramicznymi klockami. Taki chłyt marketindody.
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
Szybko bardzo ogarnięta zmiana widzę ha ha
ATE powprowadzalem ale widzę ze do B5 jeszcze nie wszystkie pozycje, wprowadzenie na dniach.
Od jakiegoś czasu chwale klocki HAWK, super ale drogie.
W S4 B6 jest wieksza średnica tłoczka i większy klocek, mając zaciski
Od B6 uzyskamy jeszcze lepsze hamowanie, a zaciski z płaskim dystansem 11mm pasują p&p .
Ja czekam na nowe adaptery pod 310mm
ATE powprowadzalem ale widzę ze do B5 jeszcze nie wszystkie pozycje, wprowadzenie na dniach.
Od jakiegoś czasu chwale klocki HAWK, super ale drogie.
W S4 B6 jest wieksza średnica tłoczka i większy klocek, mając zaciski
Od B6 uzyskamy jeszcze lepsze hamowanie, a zaciski z płaskim dystansem 11mm pasują p&p .
Ja czekam na nowe adaptery pod 310mm
http://otomoto.pl/audi-rs4-supercharged ... 32311.html
Panowie, zerknijcie na tylną, tarczę.
Dwa zaciski ?
Dwa zaciski ?
jeden do ręcznego drugi do hamowania. Ale takie dużenitro20 pisze:http://otomoto.pl/audi-rs4-supercharged ... 32311.html
Dwa zaciski ?