Jako, że zbliża mi się wymiana oleju to naszły mnie rozterki olejowe...
Auto obecnie jeździ na MOBIL1 5W50 oczywiście pełnym syntetyku.
W poprzednim wozie latałem na VALVOLINIE VR1 5W50, i tak mnie troszke kusi zmiana, chyba, że jeszcze coś innego polecacie ?
Ja również latam na Motulu z tym że ja na 300V. Dosyć sporo esek lata na Mutulach więc chyba warto go zalewać A tak przy okazji,przy ilu tys. wymieniacie olej w s/rs? Ja tak przy 8 tys km więc co jakieś 2-3 miesiące.
ja tezz jezdzilem na 8100xcess, mam do sprzedania z 9litorw, jedna banka niezaczynana a z drugiej odlany litr, oczywiscie w 100% ori, w dobrej cenie bo mi zostalo a do m3 jest za rzadki :/
z tego co podaje producent...jest to olej do silnikow mocno wysilonych ma bardzo dobry film olejowy i w przypadku mieszania sie z benzyną ma ciągle dobre właściwości smarne. dobrze tez znosi prace w wysokich temp.
Pytanie nowicjusza.
Którym korkiem zlewa się olej z silnika. Pytam bo są dwa korki: jeden w misce górnej (z prawej strony silnika od strony skrzyni biegów) a drugi w misce dolnej (z lewej strony silnika pod filtrem oleju)?
mietas pisze:Pytanie nowicjusza.
Którym korkiem zlewa się olej z silnika. Pytam bo są dwa korki: jeden w misce górnej (z prawej strony silnika od strony skrzyni biegów) a drugi w misce dolnej (z lewej strony silnika pod filtrem oleju)?