Tutaj akurat na przykladzie lamp do mini. Wlewamy spirytus do lampy i potrzasamy. Wylewamy i wlewamy jeszcze raz. Potrzasamy zeby wszedzie wlecial. Pozniej suszarka troche dmuchamy zeby szybciej odparowal. Koszt ok 5zl i jedno piwo. Oczywiscie odblysniki musza byc dobre.
poza tym, kiedys szlajalem sie z dr chemii i niektore skazone daja sie oczyscic :D:D po potrojnej destylacji czystszy niz woda swiecona (ale nie wiem czy ten sie da ;) nie lubie chemii ;) )
Nie polecam tej metody a w b5 w szczególnosci , każdy chrom w lampie moze odejść. Idzie to wyczyścić po wyciągnięciu soczewki tylko trzeba płatki do oczu , spirytus i troche pomysłu.
mik-17 pisze:Nie polecam tej metody a w b5 w szczególnosci , każdy chrom w lampie moze odejść. Idzie to wyczyścić po wyciągnięciu soczewki tylko trzeba płatki do oczu , spirytus i troche pomysłu.
mik-17 pisze:Nie polecam tej metody a w b5 w szczególnosci , każdy chrom w lampie moze odejść. Idzie to wyczyścić po wyciągnięciu soczewki tylko trzeba płatki do oczu , spirytus i troche pomysłu.
A probowales kiedys wyjac soczewki z ori lapm b5?
Jak chrom schodzi to nic go nie uratuje i trzeba na nowo nalozyc. A w b5 w kazdej soczewce nie ma chromu
A probowales kiedys wyjac soczewki z ori lapm b5?
Jak chrom schodzi to nic go nie uratuje i trzeba na nowo nalozyc. A w b5 w kazdej soczewce nie ma chromu
Próbowałem, na początku stwierdziłem że wyciągięcie nie jest możliwe ale potem się udalo i teraz bez problemu
buba pisze:No to tylko gratulowac bo jeszcze nie slyszalem zeby komus sie udalo
trzeba wyciąć kawałek nie potrzebnego plastiku pod przetwornicą i wychodzą. Przerabiałem to bo regenerowałem odbłyśniki. Potem i tak przetwornica przykrywa ładnie i szczelnie wszystko.