A4 2.5 tdi quattro

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Jachyr

A4 2.5 tdi quattro

Post autor: Jachyr »

Paniwie co z w/w modelu pasuje do esek?? Chodzi mi o mechanike dyfer,wal itp?? Mam opcje wziecia czegos takiego za grosze a potrzebuje tylko bude i reszta mi zostanie.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Bieniek

Post autor: Bieniek »

kompresor klimy pasuje chyba.
Awatar użytkownika
RooS

Post autor: RooS »

jak manual to skrzynia + wal + dyfer i cala tylna zawiecha bedzie raczej pasic bo normalnie tdi podchodzi zamiast skrzyni s4

sanki i zawiecha przod, uchwyty i poduszki silnika, miekkie ale zawsze moga byc
Awatar użytkownika
Jachyr

Manual skrzynia, i apropo jak z tymi skrzyniami do wsadzenia do s4 p&p? I jak z dlugoscia biegow juz kiedys myslalem o zmianie ale jakos nie bylo okazji a w trase na Pl przydala by sie troche dluzsza ta 6-ka.
Czyli calkiem sporo rzeczy sie uzbiera. Ok dzieki za info jak bedzie rozebrana to dam znac jak by ktos cos potrzebowal.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Awatar użytkownika
RooS

Post autor: RooS »

Jachyr ja mam od 1.9 TDi gdzieś na forum jest porównanie 1,2 praktycznie to samo wyższe są w S4 krótsze. Zębatki są mocniejsze niż te z S4, nie ma wyjścia na chłodzenie więc przewody do chłodnicy out. Nie odczuwam nic niepokojącego, a na moje potrzeby jest ok. Na 6 się nie ścigasz a na trasie jest lux spalanie ogranicza elegancko. 1,2 do prawie 100, 3 i 4 bieg i masz ponad 200 to na moje oko wystarczy. Rozwiązenie ulepowe ale taniej z taką skrzynką się bawić niż 2500 golić w regenerowaną wzmacnianą z S4. Od ciula pierdół ci zostanie, które mogą się przydać.
Awatar użytkownika
Jachyr

RooS pisze:Jachyr ja mam od 1.9 TDi gdzieś na forum jest porównanie 1,2 praktycznie to samo wyższe są w S4 krótsze. Zębatki są mocniejsze niż te z S4, nie ma wyjścia na chłodzenie więc przewody do chłodnicy out. Nie odczuwam nic niepokojącego, a na moje potrzeby jest ok. Na 6 się nie ścigasz a na trasie jest lux spalanie ogranicza elegancko. 1,2 do prawie 100, 3 i 4 bieg i masz ponad 200 to na moje oko wystarczy. Rozwiązenie ulepowe ale taniej z taką skrzynką się bawić niż 2500 golić w regenerowaną wzmacnianą z S4. Od ciula pierdół ci zostanie, które mogą się przydać.
Pytanie tylko jaka jest roznica miedzy 1,9 a 2,5. Ale to na spokojnie. Pewnie i zostalo by ale nie mam gdzie tego trzymac i bede musial posprzedawac to co nie potrzebne za grosze jakies. Jeszcze raz dzieki. Pozdro
ODPOWIEDZ