Ja w swoim jestem świeżo po wymianie na Valvoline VR1 5W50, czas pokaże jak to się będzie sprawować. Wcześniej nie wiem co było zalewane auto ma 270tys km oryg. przebiegu a że serwis było robiony w ASO to pewnie było to lane castrolem
Dzięki za odpowiedz. Pewnie skuszę sie na tego x-cessa chyba że ktoś jeszcze mnie przekona do 300v Poprzedni własciciel zalal x-clean polecony przez compsport i w sumie wszystko ok, temp nigdy nie wyskoczyla za 110 ale jeszcze zima trwa.. DeSigner ciągle oferuje motula? Bo u Sida nie widzę xcessa..
MaDmAx, Oceniasz negatywnie ? Bo parametry ma zbliżone do Millers'a a jak wiadomo oleje mniej znane nie są podrabiane tak jak castrol, mobil czy już nawet motul oraz valvoline.
[ Dodano: 2015-11-09, 18:53 ]
Jaka wartość Lepkości kinematycznej przy 100 C będzie najlepsza dla silnika AZB seria ale po sofcie ?
Gęsty olej typu 15w50 to dobre smarowanie przy pałowaniu ale ten olej gorzej chłodzi bo wolniej przepływa przez cały obieg ....
gustav pisze:MaDmAx, Oceniasz negatywnie ? Bo parametry ma zbliżone do Millers'a a jak wiadomo oleje mniej znane nie są podrabiane tak jak castrol, mobil czy już nawet motul oraz valvoline.
[ Dodano: 2015-11-09, 18:53 ]
Jaka wartość Lepkości kinematycznej przy 100 C będzie najlepsza dla silnika AZB seria ale po sofcie ?
Gęsty olej typu 15w50 to dobre smarowanie przy pałowaniu ale ten olej gorzej chłodzi bo wolniej przepływa przez cały obieg ....
Niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę.
nie wierzę w wynalazki, do 15-letniego auta polecam Valvoline VR1 Racing 10W60, na takim jeżdżę