Witam
Mam problem z audi s4 b5 AGB. Zaczęło się od tego, że auto odpaliło i od razu zgasło. Zaświecił się błąd oleju. Sprawdziłem było minimum. Po włożeniu bagnetu auto odpaliło. Dojechałem do mechanika. Został wymieniony olej z filtrem, oraz filtr paliwa. Auto ponownie nie chciało odpalić. Przepustnica po przekręceniu zapłonu zawsze chwile wydawała odgłos piszczenia. Teraz trwa to jakieś 30s może więcej. Na zmianę z piszczeniem takim, jakie wydaje komputer stacjonarny w domu jak jest błąd i nie chce się włączyć. Auto zostało podpięte pod kompa i wyskoczyły błędy tymczasowe związane z przepustnicą. Czujnik położenia przepustnicy i jakieś 2 inne nie pamiętam. Siłownik przepustnicy czy coś takiego. Mieliśmy 2 przepustnice na podmianę. Po podmianie, oraz adaptacji auto nie odpaliło. Odkręciliśmy przewód paliwowy żeby zobaczyć czy pompa podaje paliwo i podaje. Dopiero za około 10 razem odpaliło. Pojawił się następny problem. Obroty wskoczyły na 2tys i pomalutku wchodziły na 2,4tys i spadały do 1800 i znowu to samo. Auto strasznie kopci. Kolor dymu jest niestety niebieski. Po skasowaniu błędów, nie ma ich ponownie. Miał ktoś podobny problem? Pozdrawiam

Spory problem, a błędów brak.
Szkoda że nie górny śląsk albo małopolska, bo tu są magicy od diagnostyki.