Czarna suuuucz by Buba
Z racji tego że moja chłodnica zaczęła podciekać to trzeba było coś z tym zrobić. Kilka nocy na końcu Internetu i w sumie wyszło tyle że jedyna opcja to ASO z ceną 1500 netto. Jedyny zamiennik jaki był to do przedlifta wg katalogów i do A6C5. Jedni mówili ze się będzie grzał, drudzy że nie wiec w sumie nic nie wiadomo. Kupiłem taką która była najbardziej zbliżona rozmiarami do ori.

To rozmiar samego rdzenia

Jak widać wysokość trochę się różni.
Wejście/wyjscie pasuje. Otwory na przewody od oleju skrzyni też. Mocowanie na chłodnice oleju pasi.

Górne mocowania pasują do pasa. Dolne niestety nie. Jeden wchodzi a drugi jest o ok 1 cm bliżej środka i trzeba go po prostu upierdolić i wtedy wejdzie (plus delikatna przeróbka gumy). Kolejny problem to śruby do przewodów olejowych. Same przewody wchodzą bez problemu. Niestety otwory na śruby są o ok 3mm przesunięte i nie da rady przykręcić. Trzeba rozwiercić otwór i złapać z podkładką.
Co do grzania to jak na razie ciężko stwierdzić. Na jałowym jest normalnie. Troche poganiałem w drodze do domu i też się nie grzał. Niestety jest już chłodno więc nie wiadomo jak będzie przy 30stopniach i w korku. Trzeba czekać do przyszłego roku.
Tu jeszcze z bliska jak porównanie.

No i oczywiście wszystko umyte jak już rozbierałem.

Tadam :)

To rozmiar samego rdzenia

Jak widać wysokość trochę się różni.
Wejście/wyjscie pasuje. Otwory na przewody od oleju skrzyni też. Mocowanie na chłodnice oleju pasi.

Górne mocowania pasują do pasa. Dolne niestety nie. Jeden wchodzi a drugi jest o ok 1 cm bliżej środka i trzeba go po prostu upierdolić i wtedy wejdzie (plus delikatna przeróbka gumy). Kolejny problem to śruby do przewodów olejowych. Same przewody wchodzą bez problemu. Niestety otwory na śruby są o ok 3mm przesunięte i nie da rady przykręcić. Trzeba rozwiercić otwór i złapać z podkładką.
Co do grzania to jak na razie ciężko stwierdzić. Na jałowym jest normalnie. Troche poganiałem w drodze do domu i też się nie grzał. Niestety jest już chłodno więc nie wiadomo jak będzie przy 30stopniach i w korku. Trzeba czekać do przyszłego roku.
Tu jeszcze z bliska jak porównanie.

No i oczywiście wszystko umyte jak już rozbierałem.

Tadam :)