audi s4/rs4 szczur ?

Moderatorzy: buba, Mod-Team

sportmile

audi s4/rs4 szczur ?

Post autor: sportmile »

Jak w temacie dzisiaj dostalem paczke z hameryki i zastanawiam sie czy nie uzyc wnetrznosci do mojego auta. Wyjdzie z tego szczur i pewnie wiekszosc z was powie ze jestem glupi ... ale mam przyjemnosc uzywac corvette z06 z ls7 7.0 pod maska i jestem w nim zakochany. Szybsze niz porsche turbo 997 a dzwiek przebija wszystko wookolo. Kilka danych technicznych i fotek. Auto zostanie w quattro !! Co o tym koledzy sadzicie ? Chce zrobic cos nietuznikowego ... wkladalem juz gt25 , wkladam gt28 , wkladalem juz t28 o x szt k04 nie wspomne ... czas sie rozwijac wiec ..... :)
505 hp 617 nm dostepnych od razu :)
http://www.corvettemuseum.com/specs/2006/LS7.shtml
tak to przyspiesza ... na 1 setka :)
http://www.youtube.com/watch?v=fx-dygntTKQ

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

gdzie to zmieścisz - w b5 bude ? nie trzeba będzie przednich foteli do tyłu przenieść :mrgreen:

a tak poważnie jestem za abyś wsadził 4,2 biturbo do B5 budy, silników jest sporo i tanio.
Obrazek
Awatar użytkownika
Nikolas

Post autor: Nikolas »

O w mordę! Jeżeli się zmieści i da radę zostawić quattro to będzie mega wypas. Na pewno będzie to bardzo pracochłonne.
W każdym razie 3mam kciuki :-)
bracus
Post autor: bracus »

moze i pomysl fajny jezeli wystarczy Ci zapału i cierpliwości bo widzę same problemy do rozwiązywania tak ze jak nie masz innych problemów na głowie to....
co do samego "jechania" z06 to mamy w Rz taką (a raczej mieliśmy) bo jest przefasonowana :lol: i jedzie niewiele lepiej jak tacina a4 2.2 nitro
bebechy z ZR1 to bym rozumiał :)
co do samego projektu to dźwięk na pewno będzie rzucał na kolana w dodatku z customowym wydechem ale czy fun z projektu będzie większy niż masa kłopotów jakie wypełzną z pod dywanu w czasie jego realizacji ? :oops:
w razie czego mocno trzymam kciuki
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Awatar użytkownika
Nikolas

Post autor: Nikolas »

Silnik od Vette + Quattro to moim zdaniem połączenie bardzo interesujące. To fakt że nie będzie Ci łatwo Adam, ale ja lubię takie nietypowe pomysły i mocno 3mam kciuki. A jak będzie za mało to można wsadzić wielki kompressor ;-)
sportmile

Post autor: sportmile »

smiem twierdzic ze kierownik nie ogarnia vetki w takim razie. Ja znam tylko jedna osobe ktora umie tym sie poruszac. Na miejscowkach pokazal ze 4 lap biturbo 500 hp z procedura startu nie koniecznie bedzie szybszy.... a ma 3.x do setki
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

Dajesz :) Jak masz na to nerwy ;-)
Obrazek
UNITRONIC
Tytuł użytkownika: XXX

Post autor: UNITRONIC »

Podobny projekcik powstał ,znasz go niestety powietrze tak się zagęściło na dolocie że doładowany miał moc seryjną więc pozamiatał części pod siebie. Jeśli zamierzasz wykonać podobne modyfikacje to efekty już są zanane i szkoda kasy. Wyzwanie to V10 TFSI. W razie czego wykonamy na zamówienie taką jednostkę w wersji ITB ze specjalnymi kolektorami ,wiązką , Dualstage injection w tym wypadku chyba 4 stage :-> w zależności od ilości chłodnic i miejsca w biorcy 1000HP. Fotki podobnego projektu w wolnej chwili zamieszcze. Obecnie wtykamy palec w modyfikację starego silnika w nowej wersji 2.5 z TTRS na około 600-700HP. Fotki też niebawem w wolnej chwili no i nowym temacie aby nie zaśmiecać Vetty Milowi. ;-)
Najlepszy nieprofesjonalny tuning w polsce i nie tylko ;-).
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

z tego co wiem temat juz nie aktualny,
silnik z vettki sprzedany i nie zagosci w S4

Andrzej trzymam za słowo i czekamy na opis w dziale projekty :-)
Obrazek
ODPOWIEDZ