Wczoraj trochę pośmigałem Volvo, bo już silnik dotarty i można pałować :)))
S60 T6 AWD vs C32 AMG
Volvo S60 T6 AWD vs C32 AMG
Re: Volvo S60 T6 AWD vs C32 AMG
Jakie różnice w mocy, a może masę aut znasz?Nikolas pisze:Wczoraj trochę pośmigałem Volvo, bo już silnik dotarty i można pałować :)))
S60 T6 AWD vs C32 AMG
Ciche to twoje Volvo, jak Adaś odjeżdżał z Wału to brzmiało jak elektrolux new edge model
Volvo ma 304km/440Nm - i tyle pokazała hamownia u Mastersa.
C32 AMG - było 360km/450Nm, ale pomiar pokazał że jest seria - czyli 350km/446Nm
Waga bardzo podobna ok 1700 kg
U mnie w Volvo jest 6 biegowy automat z trybem sportowym, a w AMG 5 biegowy Speedtronic
Ogólnie wszystko zależy od startu - ale Volvo przy większych prędkościach bardziej odjeżdza.
Silnika praktycznie nie słychać - a w środku wogule cisza... Zero sportowości jeżeli chodzi o dzwięk, ledwo coś tam mruczy, ale idzie całkiem ładnie - ma 400Nm już przy 2000 obr/min - jak na bęzyniaka elastyczność jak w dieslu :)))
Na racelogicu - 5,8 do paki, a do 200 km/h 19.9 - więc lepiej nawet niż 335xi czy S4 B8 w manualu..
W tygodniu zrobie program, założe wydech Heico - i będzie ideał ;)
Ogólnie polecam - bardzo fajne auto, szybkie, komfortowe i bardzo wygodne do jazdy na codzień...
C32 AMG - było 360km/450Nm, ale pomiar pokazał że jest seria - czyli 350km/446Nm
U mnie w Volvo jest 6 biegowy automat z trybem sportowym, a w AMG 5 biegowy Speedtronic
Ogólnie wszystko zależy od startu - ale Volvo przy większych prędkościach bardziej odjeżdza.
Silnika praktycznie nie słychać - a w środku wogule cisza... Zero sportowości jeżeli chodzi o dzwięk, ledwo coś tam mruczy, ale idzie całkiem ładnie - ma 400Nm już przy 2000 obr/min - jak na bęzyniaka elastyczność jak w dieslu :)))
Na racelogicu - 5,8 do paki, a do 200 km/h 19.9 - więc lepiej nawet niż 335xi czy S4 B8 w manualu..
Ogólnie polecam - bardzo fajne auto, szybkie, komfortowe i bardzo wygodne do jazdy na codzień...
To kawałek zapierdalacza jest, jestem mile zaskoczony osiągami, a że tak dobrze radzi sobie z C32 toNikolas pisze:Volvo ma 304km/440Nm - i tyle pokazała hamownia u Mastersa.
BKMM, Miałem S80 D5 w automacie 3 lata. Zrobiłem ok 100000 km, przy czym program był zrobiony u Mastersa przy przebiegu 1000 km, na 205km/501 Nm i tak jeżdziło do 90000km, gdzie nastąpiła awaria klapek dolotowych (ale przy tym przebiegu podobno w każdym padają) - koszt całości w serwisie 2500PLN.
Jeżeli chodzi o skrzynie to program nic nie zrobi jeżeli nie przekroczysz znacząco 500Nm to nie będzie grzała się skrzynia i wszystko będzie ok.
Wogule żle wspominam D5 - głośny strasznie i jechał tak średnio w porównaniu do diesli BMW czy Audi...
Nowe T6 AWD to inna bajka poprostu!!
Norbi, Zobaczymy co będzie po programie i wydechu ;)
Jeżeli chodzi o skrzynie to program nic nie zrobi jeżeli nie przekroczysz znacząco 500Nm to nie będzie grzała się skrzynia i wszystko będzie ok.
Wogule żle wspominam D5 - głośny strasznie i jechał tak średnio w porównaniu do diesli BMW czy Audi...
Nowe T6 AWD to inna bajka poprostu!!
Norbi, Zobaczymy co będzie po programie i wydechu ;)