grzesiek1985 pisze:wszystko z dogrzewaniem silnika jest ok Trzyma tez swoja temperaturę po prostu pod maska jest wichura wisko tez nie jest zablokowane
jak sie z klekota przesiadlem to tez mnie draznilo, teraz po protu mniej silnik slychac :D najlepiej jak podjedziesz do kogos z takim samym silnikiem i porownasz :D
Jak wiskoza sie zblokuje faktycznie to slychac i to bardzo... Przy dodaniu gazu kreci sie bardzo szybko, to jest glosny szum i wtedy jest naprawde sporo wiatru. Jak jest rozluznione, to przysp[iesza do pewnych obrotow i to powoli, wiec jakis tam podmuch jest, ale bez przesady :)
z tego co wiem to kolega boi się jezdzić autem bo ponoć "szatan" cytuje jak mówił
tak to jest przesiąść się z 1,9tdi na 2,7bi po programie ha ha
sory grzesiek ale nie mogęłm jak mi to mówiłęś
To ja mam pytanie troche z innej beczki, ale tez o wisko.
Czy ponizej 20 stopni slyszycie je czasem? Np. po turlaniu sie w korkach w miescie? Ja do tej pory bylem przekonany, ze ono ponizej 20 stopni raczej nie ma szans sie uaktywniac... a ostatnio slyszalem jak mi szumialo przy ruszaniu i wkreceniu na obroty. W lato oczywiscie caly czas mam smiglowiec zamiast silnika...
Flyer umnie jest to samo strasznie mnie to irytuje do tego dochodzi mi problem z wspomaganiem i auto mi troche słabnie . To wszystko dzieje się tylko kiedy silnik się rozgrzeje na zimnym wszystko spoko
Ja u sebie po maska mialem tajfun czy to zimny motor czy cieply czy lato czy zima Dopiero zmienilem na sprawne wisko i teraz jest ok Wisko sie zasprzegla jak juz motor zaczyna potrzebowac dobrego chlodzenia A tak cisza Wczesniejsze wisko bylo juz praktyczne zatarte stad te podmuchy wiatru
Słyszałem od Rperformance, że wskaźnik temepratury między 90 stopni a 115 pokazuje to samo - czyli 90 stopni. U mnie też jest podejrzenie, że wiskoza do wymiany. A czy widzisz jakieś plamy od "plucia" ze zbiorniczka wyrównawczego, zmiany w kolorze płynu?