Poprawianie fabryki

Moderatorzy: buba, Mod-Team

kosiniak

Post autor: kosiniak »

SID pisze:4- tylko K04 z RS6 bo tanie i do 500ps, przykładów sporo ostatnio w S4
jakie tanie? uzywane to koszt jakies 3kola a jak wiadomo Turbo jak najlepiej kupic nowe!! Kupuj jakies GT28, wcale nie sa drogie, jak poszukasz i masz jakies znajomosci to cena bedzie swietna!
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

kosiniak pisze:
SID pisze:4- tylko K04 z RS6 bo tanie i do 500ps, przykładów sporo ostatnio w S4
jakie tanie? uzywane to koszt jakies 3kola a jak wiadomo Turbo jak najlepiej kupic nowe!! Kupuj jakies GT28, wcale nie sa drogie, jak poszukasz i masz jakies znajomosci to cena bedzie swietna!
ta ta GT28 do jazdy codziennej daily driver
Obrazek
sportmile

Post autor: sportmile »

Andrzej jezdze na codzien autam Nika dopoki nie ogarne swojego gruza , sprawuje sie wysmienicie . Nie wiem dlaczego mowisz ze na codzien sie to nie nadaje .
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

ze wzgl na dziure w wykresie, w mieście napewno w jezdzie codziennej da się we znaki,
może turbo takie jak Jacek predzej - ale kasa spora.

z tymi używkami RS6 turbo też jest historia, znajomy kupil niedawno te co były na allegro za 3 tys zl od handlarzy,
przyszły do mnie aby je zregenerować i okazało się iż jedna miała rozje%^& wirnik zimny i goroący - a niby w bdb stanie
teraz problem jest z zwrotem

Obrazek
Obrazek
deSigner
Post autor: deSigner »

Temat turbin bedę obserwował do wiosny, może trafi się jakaś promocja. A jak nie to narazie zostanę na tych co mam.

Czy z wymianą turbin wiąże się coś dodatkowego do zrobienia ( jakieś przeróbki ) czy pasują one p&p :?:

Adam jeszcze pogadamy na ten temat jak będę u Ciebie.
The Rice Power
kosiniak

Post autor: kosiniak »

Sid mniej czytaj wiecej rob, gt28 jest sporo i zapewniam cie ze nie sa ciezsze w uzytkowaniu niz te twoje RS6, o ktorym ty Jacku mowisz w ogole?
Marcins

Post autor: Marcins »

Czy ktos moze mi powiedziec , ze tak sie wtrące w temat , czy zalozenie samego duzego IC w aucie polepszy odczuwalnie jego osiagi ?

a) Czy ktos sie orientuje jak to jest gdy auto jest po programie i dolozymy do niego Ic to trzeba jeszcze raz stroic , teoretycznie chyba tak, ale moge sie mylic :mrgreen:

b) Czy dysponujecie jakimis wartosciami co do efektu po zalozeniu IC ? Np seria + program tyle, program + Ic tyle , wiem ze kazde auto jest inne ale moze tak +/- ?

Jak juz mam robic IC to chcialbym widziec w tym jakis sens ;-) , sorki za offtop w nie swoim temacie :)

pzdr
M
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

deSigner pisze:Temat turbin bedę obserwował do wiosny, może trafi się jakaś promocja. A jak nie to narazie zostanę na tych co mam.

Czy z wymianą turbin wiąże się coś dodatkowego do zrobienia ( jakieś przeróbki ) czy pasują one p&p :?:

Adam jeszcze pogadamy na ten temat jak będę u Ciebie.
z RS6 chyba trzeba flansze wydechu dorobic ale nie pamietam
deSigner

Marcins pisze:Czy ktos moze mi powiedziec , ze tak sie wtrące w temat , czy zalozenie samego duzego IC w aucie polepszy odczuwalnie jego osiagi ?

a) Czy ktos sie orientuje jak to jest gdy auto jest po programie i dolozymy do niego Ic to trzeba jeszcze raz stroic , teoretycznie chyba tak, ale moge sie mylic :mrgreen:

b) Czy dysponujecie jakimis wartosciami co do efektu po zalozeniu IC ? Np seria + program tyle, program + Ic tyle , wiem ze kazde auto jest inne ale moze tak +/- ?

Jak juz mam robic IC to chcialbym widziec w tym jakis sens ;-) , sorki za offtop w nie swoim temacie :)

pzdr
M
A masz wykres po programie? Tam powinna być podana temp w dolocie. U mnie gdy na zewnątrz było 10 st w dolocie było prawie 70 więc odpowiedź nasuwa się sama....
The Rice Power
Marcins

Program byl robiony w Comsporcie, niestety nie dysponuje wykresem :-| , moze jest u nich w bazie , ale w sumie mnie to az tak nie interesowalo

A moze skoro obaj na wiosne mamy cos dlubac przy furach to za dubel wytargujemy dobre ceny np za IC :mrgreen:

Mam jeszcze jedno pytanie, czy przy wymianie swiec wymienia sie tez przewody ? Swiece oryginalne czy cos innego ?

Sorki DeSigner mam nadzieje ze nie smiece za duzo w temacie :mrgreen:

pzdr
M
deSigner

Marcins pisze:Program byl robiony w Comsporcie, niestety nie dysponuje wykresem :-| , moze jest u nich w bazie , ale w sumie mnie to az tak nie interesowalo

A moze skoro obaj na wiosne mamy cos dlubac przy furach to za dubel wytargujemy dobre ceny np za IC :mrgreen:

Mam jeszcze jedno pytanie, czy przy wymianie swiec wymienia sie tez przewody ? Swiece oryginalne czy cos innego ?

Sorki DeSigner mam nadzieje ze nie smiece za duzo w temacie :mrgreen:

pzdr
M
No to zobacz ten wykres, możesz się dużo dowiedzieć ;-) Ja będę robił FMIC-a u Adama, przy dwóch szt pewnie coś utargujemy ;-)

Ja będę też na dniach wymieniał świece, raczej bez przewodów, bynajmniej nic o tym nie wiem :-o Swiece mam mieć od Porsche GT ( cokolwiek to znaczy :-P ). Wymieniam też przepływkę.
The Rice Power
Marcins

No ja tez mam plan zrobic to u niego , wiec jak cos to dawaj znac :mrgreen:

O losie to chyba musze zadzwonic do niego i sie podpytac o te swiece , bo nie wiem czy oryginal czy cos innego, no chyba ze tutaj cos napisze :)

pzdr
M
deSigner

Ja wymieniam zgodnie z sugestią Adama świece na zimniejsze, bo cofa mi zapłony :-|
The Rice Power
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

NGK irydium
Sql
Tytuł użytkownika: RS-maniak

Post autor: Sql »

Ja mam NGK PFR7Q, to co w serii jest dedykowane do RS4 i sa w porzadku.

Designer Ty masz wywalone wszystkie katy czy tylko pre-caty?

Ja nie mam pre-catow i chcialbym wywalic chyba wszystkie...
ODPOWIEDZ