od wiosny razem ze Sportmile chcemy ulepszyć kilka rzeczy w moim RS-ie. I tak o ile na niektóre jestem zdecydowany, o tyle co do innych nie wiem co wybrać? Auto ma zostać daily driverem, ale też musi latać na spotach "bez zadyszki". Celujemy w ok 450KM i ok 550Nm. A więc plan jest taki:
1) FMIC - to wiadomo, że seryjne SMIC-e nie dają rady. Pytanie czy uderzyć w chińczyka czy inwestować w coś lepszego?
2) Sprzęgło - już jedna seria spalona, teraz na zimę mam założonego LUK-a, ale na wiosnę na 99,9% wjedzie Cluchmasters FX400, chyba że do tego czasu pojawi się coś równie dobrego i mocnego w podobnej cenie.
3) Zawieszenie - zostawić ori czy gwint? Jaki?
4) Turbiny - myślę o K04 z RS6, ale to jak ogarnę w/w rzeczy. Warto się w nie pakować czy zostać na fabrycznych przy planowanej mocy?
5) Wtryski - 630 Siemens czy jakieś inne propozycje?
6) Wydech - już mam wycięty środkowy tłumik, katy i wspawaną rurę 3".
7) Hamulce przód - tu jestem zielony totalnie
Coś jeszcze byście radzili? Oczywiście program i strojenie obowiązkowo
Chciałbym przez zimę skompletować sobie już trochę rzeczy, dlatego prośba albo o podawanie konkternych firm/modeli lub wklejanie linków. Liczę na waszą pomoc, bo macie dużo większe doświadczenie.
PS Auto nie może ulec zmianie z zewnątrz, jedyną rzeczą jaką dopuszczam to felgi ( myślę o BBS-ach CH w czarnym kolorze )