BMW M3 E92 (onboard) vs. Motorcycles street race in Warsaw..

Moderatorzy: buba, Mod-Team

bracus
Post autor: bracus »

mitr pisze: 90% to błędnie wykonywane manewry i wymuszenia pierwszeństwa
poczytaj dobrze te dane bo nie doczytałeś że w tych wymuszeniach i manewrach na wypadkowość 80% tych zdarzeń ma wpływ prędkość
wystarczy żeby ludzie przestrzegali przepisów i znaków (w szczególności ograniczeń prędkości) a nie było by wcale wypadków
co do motocyklistów nie będę się wypowiadał bo pomimo tego że mam wielu znajomych - pasjonatów jednośladów - odsetek debili i kretynów sięga tam 70%
najbardziej śmieszą mnie te nalepki - "patrz w lusterka motocykle są wszędzie"
skoro jadę 90 km/h w obszarze niezabudowanym - to po co mam patrzeć w lusterka skoro nikt nie ma prawa mnie wyprzedzić bo jest przecież ograniczenie do 90km/h ?
w mieście jadę 50km/h dlaczego mam się rozglądać czy mi jakiś debil pod łokieć się nie pcha ? a później o matko bo wymusił pierwszeństwo
jak się oczekuje od innych przestrzegania przepisów o ruchu drogowym to w pierwszej kolejności samemu należy ich przestrzegać...
zapierdalam i jadę niezgodnie z przepisami ? sam jestem sobie winny i nie mam prawa oczekiwać od kogokolwiek żeby na mnie uważał i tyle w temacie :-) nie rozumiem jak można mieć inne zdanie na ten temat
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
mitr

Post autor: mitr »

EDIT:
bracus, jak pisałem, to był cytat biegłego sądowego a nie żadne dane i czyjeś interpretacje i "wydawanie się", z tym nie doczytaniem to raczej do Sędziów, którzy prowadzili dane sprawy, to jest statystyka orzeczeń sądowych. Zgadzam się, że prędkość ma wpływ, jakby auta nie były w ruchu nie było by zdarzenia. Nie sądzę, że gdyby wszyscy przestrzegali ograniczeń prędkości, to wypadków nie byłoby w ogóle. Mówienie, że nie doszło by do wypadku przy wymuszeniu, jeżeli ktoś jechałby wolniej, jest zabawne. Masz ustąpić uważaj i tyle, auta jeżdżą z różna prędkością w granicach przepisów i należy umieć ocenić czy się zdąży czy nie. Tak można powiedzieć zawsze. Oczywiście nie mówię tu o miejscach z ograniczoną odległością obserwacji. Zastanawiam się czy Ty jeździsz 90km/h. Poza tym skoro prędkość jest taka straszna proponuję wprowadzić ograniczenie do 20km/h wtedy na pewno nikt nie zginie.

Widać, że nie jeździsz motocyklem i po prostu tego nie rozumiesz. 70% debili, zastanawiające, w ciekawym towarzystwie się obracasz. Ja nie mam takich odczuć. Sam jeżdżę moto.
Ostatnio zmieniony 2014-06-13, 23:10 przez mitr, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
RooS

Post autor: RooS »

ponad 60 % wypadków śmiertelnych motocyklistów powodowała prędkość w 2013 na 967 zabitych 565 było przez "lubię zapierdalać" + 141 za niewlasciwe wyprzedanie.
mitr

Post autor: mitr »

RooS pisze:ponad 60 % wypadków śmiertelnych motocyklistów powodowała prędkość w 2013 na 967 zabitych 565 było przez "lubię zapierdalać" + 141 za niewlasciwe wyprzedanie.
A w ilu w tych wypadkach zginął ktoś jeszcze? Dane które przytoczyłem to są wyroki sądów a nie czyjeś widzi mi się. Oczywiście dotyczą prawdopodobnie znaczącej większości aut.
Surveyor

Post autor: Surveyor »

Jednak motocykl zapierd.alający 200km/h po mieście vs samochód w tych samych warunkach, to chyba nie ma co porównywać...
Awatar użytkownika
quadysz

Post autor: quadysz »

macie pany, stare to ale nic sie nie zmienilo wg mnie i kolega mitr wg mnie ma racje, co zreszta potwierdza ten lekarz

http://wyborcza.pl/1,100503,6828746,Mor ... media.html
luk448

Post autor: luk448 »

A co to za roznica czy 200 na moto czy autem.I tak 500 zl i 10 pkt :mrgreen:

[ Dodano: 2014-06-14, 09:32 ]
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 8350_n.jpg
bracus
Post autor: bracus »

mitr pisze:Zastanawiam się czy Ty jeździsz 90km/h.
nie zrozumiałeś nic z tego co napisałem - ale piszesz że jeździsz na moto to wiele wyjaśnia :-)
a na poważnie - oczywiście że nie jeźdzę 90 ale nie mam do nikogo pretensji że mi zajechał drogę bo nie spodziewał się że jade 140 (a powinienem 90) i nie krzyczę na lewo i prawo że ma się na mnie uważać bo nie mam szans w zderzeniu z samochodem
temat rzeka - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia to oczywiste tylko nie można być hipokrytą - wymagamy od innych ? w pierwszej kolejności wymagajmy od siebie...niech ludzie na moto jeżdzą zgodnie z przepisami i dopiero wtedy mogą wymagać od kogokolwiek przestrzegania tych przepisów
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Awatar użytkownika
RooS

Post autor: RooS »

bracus pisze:...niech ludzie na moto jeżdzą zgodnie z przepisami i dopiero wtedy mogą wymagać od kogokolwiek przestrzegania tych przepisów

amen
Awatar użytkownika
emilzizi

Post autor: emilzizi »

Awatar użytkownika
quadysz

Post autor: quadysz »

ja nie jezdze na moto ale mam kilu znajomych, a oni z kolei jedza w miare przepisowo, z jednej strony macie racje, jak ktos zapierdala to jest sam sobie winien, ale tak tez zrozumialem to co pisal mitr, i mysle ze zaden zaperdalajacy motocyklista nie mysli inaczej, ale z drugiej strony to ci znajomi jadac przepisowo kilka razy dziennie musza unikac kolizji z jakimis patalachami co im wyjada z podporzadkowanej albo nagle zmienia pas. Jakos cisnienie mi podnosi ten temat...
Awatar użytkownika
Floro

Post autor: Floro »

Pewnie mnie zaraz ktoś ostro pojedzie ale co tam, zapierd... motocyklem po 300km/h , autami tez ile im fabryka dała jak jest tylko możliwość i mam taką ochotę , liczę się z tym jak świadomie łamię przepisy że to ja muszę uważać na innych a nie inni na mnie i to jest podstawowa zasada w "miarę bezpiecznego" zapierd... Pisałem jako skruszony forumowicz :-P
było :
S4 b5 1998 , S4 b7 2006 , S4 b5 1999 , A6 C5 2002 2,7 BiT , S4 b5 2000
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

miałem moto 9 lat temu i lubiałem zapier$%^ . I miałem wypadek z ciężarówką, najśmieszniejsze jest to że stało się to przy 70 km/h kiedy ciężarówka zajechała mi drogę gdy skręcała w lewo a ja ją wyprzedzałem (miała odłączone całe tylne światła w ciągniku bo coś wcześniej spawała). Oczywiście jego wina.

Dziś od roku mam ponownie motor ale spory dystans do innych uczestników na drodze, po prostu się ich boję.
Po 9 latach muszę powiedzieć że tegoroczni motocykliści jezdzą dużo wolniej, bezpieczniej. Moto stało się popularne. Oczywiście debili nie brakuje.
Obrazek
Awatar użytkownika
modek
Post autor: modek »

chodzi generalnie o zachowanie tzw. bezpiecznej prędkości
dla każdego to pojęcie może oznaczać coś zupełnie innego :mrgreen:
też mam szybką dwukółkę, na ulicy zakładam że w każdym aucie siedzi Krystyna, 100`u procentowa blondyna poprawiająca makijaż podczas rozmowy z koleżanką :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
piesek kiwa głową na podszybiu
żebyście wiedzieli z kim macie do czynienia :D
Awatar użytkownika
Source

Post autor: Source »

ODPOWIEDZ