Klapa bagażnika sama się otwiera.
Klapa bagażnika sama się otwiera.
Koledzy, jak poleje deszczn to bagażnik sam się otwiera. Doczytałem, że najczęściej jest to wina tych dwóch przycisków w listwie, za które się otwiera bagażnik, ale odpiąłem je i dalej to samo. Może ktoś miał podobny przypadek albo zna jeszcze jakieś newralgiczne miejsca gdzie może coś zwierać. Kable w klapie suche, jak ruszam nimi to nic się nie dzieje.
u mnie to już któryś raz tak się dzieje, więc żadne macanie i pierdolniecie klapą nie pomaga:)luk448 pisze:mialem podobnie w zime ale za bardzo Ci nie pomoge.Klapa otwierala sie podczas jazdy ze na Fisie bylo widac.Pomacalem te gumowe przyciski paluchami,pierdolnalem ze dwa razy mocniej klapa i jak reka odjal
aku mam nowyjerzyk pisze:Miałem identyczny problem wymieniłem aku na nowy i problem z głowy .
nie wiem czy to ma coś do tego, ale w wiązce brązowy i biały (dwa najgrubsze) kabel ma przerwaną izolację. Próbowałem je zwierać do masy i razem ze sobą i nic. Poza tym chyba żaden nie idzie do urządzeń związanych z otwieraniem klapy. Może ktoś wie od czego te kable??martin s4 pisze:sprawdz wiazke w tych gumach
Te dwa najgrubsze to masa (brązowy) i ogrzewanie tylnej szyby (biały). Wskazane zaizolowanie.edi_nt pisze:nie wiem czy to ma coś do tego, ale w wiązce brązowy i biały (dwa najgrubsze) kabel ma przerwaną izolację. Próbowałem je zwierać do masy i razem ze sobą i nic. Poza tym chyba żaden nie idzie do urządzeń związanych z otwieraniem klapy. Może ktoś wie od czego te kable??martin s4 pisze:sprawdz wiazke w tych gumach
Zaizolowanie i sprawdzenie odpowiadających bezpieczników.sylwiasty pisze:Te dwa najgrubsze to masa (brązowy) i ogrzewanie tylnej szyby (biały). Wskazane zaizolowanie.edi_nt pisze:nie wiem czy to ma coś do tego, ale w wiązce brązowy i biały (dwa najgrubsze) kabel ma przerwaną izolację. Próbowałem je zwierać do masy i razem ze sobą i nic. Poza tym chyba żaden nie idzie do urządzeń związanych z otwieraniem klapy. Może ktoś wie od czego te kable??martin s4 pisze:sprawdz wiazke w tych gumach