Czyszczenie/odgrzybianie klimatyzacji

Moderatorzy: buba, Mod-Team

edi_nt

Czyszczenie/odgrzybianie klimatyzacji

Post autor: edi_nt »

Koledzy robił ktoś innym sposobem niż ozonowanie??
Dostałem w gratisie preparat CRC AIRCO KLEEN, może ktoś próbował takie "cudo"??
Ostatnio zmieniony 2014-05-29, 19:41 przez edi_nt, łącznie zmieniany 1 raz.
cybul

Post autor: cybul »

Pianka w sprayu czy nabój? Jeżeli pianka to nie ładuj jej tak jak zalecają we wlot powietrza tylko postaraj się wpsikać ją bezposrednio na parownik... tak wiem nie ma tam bezpośredniego dostępu wiec warto wywiercić otwór w obudowie nawiewów i tam ją załadować a później ten otwór zaślepić jakimś kołkiem. Ewentualnie ultradźwięki...
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

tylko ozon zabija te grzyby i pleśń. reszta to shit
edi_nt

cybul pisze:Pianka w sprayu czy nabój? Jeżeli pianka to nie ładuj jej tak jak zalecają we wlot powietrza tylko postaraj się wpsikać ją bezposrednio na parownik... tak wiem nie ma tam bezpośredniego dostępu wiec warto wywiercić otwór w obudowie nawiewów i tam ją załadować a później ten otwór zaślepić jakimś kołkiem. Ewentualnie ultradźwięki...
pisze na tym że trzeba wcisnąć, połozyć na dywaniku pasażera, zamknąć drzwi włączyć klime na maxa.
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

jak Buba napisał gówno wart!, pozamykaj drzwi i zrób to, później będzie lekko pachniało,a grzyby zostały, w gratisie będziesz miał tłuste szyby od środka, jak już je wymyjesz to będziesz wkurwiony że trzeba było być mądrym i wydać 5 dych na konkretny zabieg ozonowania. Może lepiej zobrazuje taki obraz działania tego cuda
edi_nt

a jeszcze spytam, co lepsze - ozonowanie czy ultradźwięki. Może ktoś stosował jedno i drugie i może się wypowiedzieć??
ODPOWIEDZ