W tamtym tygodniu wybijałem pre katy i wyrzuciłem katalizatory.
Katalizatory zastąpiłem tłumikiem rurowym (nie strumienica) i szczerze mówiąc nie widzę zbyt dużej różnicy w dźwięku.
Auto po prostu zaczęło normalnie oddychać i ładnie słychać turbo z wydechu.
Żeby dostać się do pre katów i je wybić musisz mieć wyjęty wydech od turbin do środkowego. Jak masz na stole to w imadło i naginasz. Najlepiej sobie trochę porozwierać, a później delikatnie przecinak i młotek. Na koniec kombinerki i masz wszystko wyciągnięte ze środka pre katów.
Ja nie widzę zbyt dużej różnicy w głośności i o to mi bardzo chodziło, dlatego zamiast strumienic weszły tłumiki.
No właśnie narazie nie mam na to czasu.. dlatego chce chociaż te katy wyciąć i wkońcu neiwiem czy jak wspawam rury tej samej średnicy to czy bedzie ten metaliczny dźwiek bo sie pochlastam jak mi bedzie charczeć cos
Papol pisze:Nie mam katow i prekatow.... nie mam tez dziwnego dzwieku...
U mnie znowu bylo inaczej po wycieciu katow i prekatow bylo wlasnie miedzy 2-3 tys obrotow taki metaliczny odglos... Na glosnosci w srodku praktycznie nic sie nie zmienilo na zewnatrz owszem. Metaliczny dzwiek ustal po zrobieniu programu.. To moje spostrzezenia
Papol pisze:Nie mam katow i prekatow.... nie mam tez dziwnego dzwieku...
U mnie znowu bylo inaczej po wycieciu katow i prekatow bylo wlasnie miedzy 2-3 tys obrotow taki metaliczny odglos... Na glosnosci w srodku praktycznie nic sie nie zmienilo na zewnatrz owszem. Metaliczny dzwiek ustal po zrobieniu programu.. To moje spostrzezenia
Właśnie ja już program mam dlatego chce te katy wywalić wkońcu . Jade zaraz do mechanika na podnośnik i bedziemy myśleć.
jerzyk pisze:No właśnie narazie nie mam na to czasu.. dlatego chce chociaż te katy wyciąć i wkońcu neiwiem czy jak wspawam rury tej samej średnicy to czy bedzie ten metaliczny dźwiek bo sie pochlastam jak mi bedzie charczeć cos
Jerzyk będzie Ci charczała jakby grużlicę miała buahahaha!!!
Ja wyciołem katy i środkowy wydech zostały tylko prekaty + końcowy i auto bardzo ładnie się odezwało ma pomruk i świst turbiny bardzo fajny efekt a w środku cisza :)
jak jeszcze miałem seryjny to "wyciąłem" prekaty , drugich już nie było :) i z tego co pamiętam to jakiejś ogromnej różnicy w dźwięku nie było.. taki trochę bardziej metaliczny