czyszczenie FSI, czyli GDZIE i za ILE ?
czyszczenie FSI, czyli GDZIE i za ILE ?
Witam,
Temat typowo informacyjny.
myślę, że o pewnych kwestiach trzeba napisać wprost, co by każdy miał świadomość.
jaki KOSZT i GDZIE. Informacje tylko sprawdzone osobiście, lub 100% potwierdzone info od bliskich, znajomych.
np: auto takie i takie, firma, czyli tu i tam, i za ile.
Temat typowo informacyjny.
myślę, że o pewnych kwestiach trzeba napisać wprost, co by każdy miał świadomość.
jaki KOSZT i GDZIE. Informacje tylko sprawdzone osobiście, lub 100% potwierdzone info od bliskich, znajomych.
np: auto takie i takie, firma, czyli tu i tam, i za ile.
...może komuś sie przyda, na temat Czyszenia FSI http://www.racingforum.pl/audi-rs4-b7-t77606.html
[quote="BurnOuT"]nie jestem pewien na 100% ale teraz cena poniżej połowy kwoty którą podałeś Rafał[/quote]
swoja droga mialo byc 3000, ale doszedl jakis problem (domniemuje, ze z zaworkiem czy klpakami, wahatever), a to cos doszlo, znow cos a to fitlry, a to olej ,a to to i tamto i tyle bylo w 2012, w koncu wiem co mowie :)
obecnie może i tak, dlatego napisałem że krąża mnie sluchy, cos kolo kwoty 1500.
przypomina sie w tej sytuacji mi jeden cytat pewnego tunera... "bo kase to się robi na frajerach - tuningowach i fanatykach". LOL :)
swoja droga mialo byc 3000, ale doszedl jakis problem (domniemuje, ze z zaworkiem czy klpakami, wahatever), a to cos doszlo, znow cos a to fitlry, a to olej ,a to to i tamto i tyle bylo w 2012, w koncu wiem co mowie :)
obecnie może i tak, dlatego napisałem że krąża mnie sluchy, cos kolo kwoty 1500.
przypomina sie w tej sytuacji mi jeden cytat pewnego tunera... "bo kase to się robi na frajerach - tuningowach i fanatykach". LOL :)
A miałeś pomiar mocy przed i po ?Jacars4 pisze:Ja czyściłem u mojego nadwornego serwisanta . Zrobione bardzo dokładnie i solidnie. Cena 1800 plus uszczelki i zaworek . Profi robota , auto zaczeło zapierda...ć . Taniej niż jedna turbina do rs4 b5. Więc nie ma tragedii , a awaryjność tych aut jest zerowa.
Generalnie to widzę ze sprawa nie opiera sie tylko na czyczczeniu...blaszki kolektora, zaworek...
Pierdolenie o syfieniu wielkie. Po czyszczeniu nie odczułem wielkiej poprawy. Dopiero wymiana zaworka zrobiła swoje. Auto wróciło do dobrych osiągów i to jest największa bolączka. zaworek znajduje się pod nadkolem i cały się rozsypał od soli . Mocy nie mierzyłem ,ale porównując do rs4 nie sprawnego to przepaśc. Ale czyszczenie plus zaworek robi swoje. Zawór łatwo sprawdzić nawet na postoju , pow 5500rpm musi się kolektor otworzyć.