Przegub zewnetrzny przod, ilosc zebow

Moderatorzy: buba, Mod-Team

ozik

Przegub zewnetrzny przod, ilosc zebow

Post autor: ozik »

Panowie szukam przegubu do s4 b5,
powiedzcie czy takie uzebienie powinien miec?
jest tego kilka do wyboru a jak juz zamowie i porozbieram to bedzie za pozno na wymiany na inny

Ilość zębów, obręcz ABS: 45
Zewn. uzębienie, od strony koła: 38
Wewnętrzne uzębienie, od strony koła: 27
Średnica pierścieńia uszczelniającego [mm]: 59,5
luk448

Post autor: luk448 »

Tu masz u SIDa i wiadomo ze pewne i bedzie pasował.
http://sidmotorsport.pl/pl/zawieszenie/ ... 4-rs4.html
ozik

Hehe wlasnie na ten przegub sie czailem ale z braku większej ilosci info wolałem zapytać ;)

A jeszcze jedna sprawa, przyuwazylem ze na drugiej stronie na wewnetrznym przegubie pekla oslona i co teraz zrobic? Ponoc nie da rady kupic przegubu wewnetrznego a tak sie sklada ze mam niedaleko cala pol os kompletna, wymienił bym tylko osłony na nowe i by bylo ok?
Awatar użytkownika
Gracjan

Post autor: Gracjan »

luk448

ozik, sama osłone na przegub wewnetrzny to kupisz wszedzie,fota IC,Moto...
ozik

Chlopie widze pewny siebie jestes przeokrutnie, jak bys czytał ze zrozumieniem to bys zauwazyl ze mowa byla o przegubie wew a nie osłonie i to ze tez tam ona jest doskonale wiem, nie potrzebuje odpowiedzi od wszechwiedzacych cwaniakow, dziękuje za uwage gracjanie
Awatar użytkownika
Gracjan

Post autor: Gracjan »

ozik pisze:Hehe wlasnie na ten przegub sie czailem ale z braku większej ilosci info wolałem zapytać ;)

A jeszcze jedna sprawa, przyuwazylem ze na drugiej stronie na wewnetrznym przegubie pekla oslona i co teraz zrobic? Ponoc nie da rady kupic przegubu wewnetrznego a tak sie sklada ze mam niedaleko cala pol os kompletna, wymienił bym tylko osłony na nowe i by bylo ok?
Pytasz o osłonę przegubu wewnętrznego, piszesz że ponoć nie da rady kupić, ja ci napisałem że da...

Skąd wiesz jak przegub na tej używanej półosi wygląda? Wymienisz osłony a będzie luz na przegubie i będzie stukać i będziesz i tak kupował nowy przegub? Masz sprawny przegub wymieniasz uszkodzone osłony i jeździsz... Chyba że na tej rozwalonej osłonie już długo jeździsz to pewnie przegub i tak będzie do wymiany przez syf który się tam dostał...
luk448

Chlopie widze ze masz przeokrutny problem bo pekła osłona i pytasz co teraz zrobic?No faktycznie to dramat lekko mówiąc.Nie bij i wybacz. :mrgreen:
ozik

Ehh wyczytałem na tym wlasnie forum ze przegubu wewnętrznego nie da sie kupic i jest on w calosci z polosia stad to pytanie, przykro mi ze jestem właścicielem S od jakis dwoch miesięcy i nie wiem wszystkiego tak jak wy ale chcial bym przypomnieć ze wy zanim nie stliscie sie posiadaczami esek tez zapewne zbyt wiele nie wiedzieliscie

i jeszcze raz podkreślam ze nie pytałem o osłonę a zacytuję siebie "Ponoc nie da rady kupic przegubu wewnetrznego"
luk448

ozik, nikt tu nie ma nie wiadomo jakiej wiedzy ale jakas tam kulture trzeba zachowac.Skoro sie pytałes i potrzebowales pomocy to jak widac otrzymales jakas tam pomoc w postaci linków do sklepu Sida gdzie masz przegub i oslone.Nie bardzo rozumiem po co piasles tam jakies teksty odnosnie cwaniactwa itp. ;-)
ozik

Ja Cie rozumie, nie mialem w planie byc nie miły a sie dowiedzieć co nieco, no a ton wypowiedzi skierowany w moim kierunku tez potrafię odczytać, no i tak jak mowilem czepianie sie czegos o co w ogole nie pytałem, raz jeszcze, w dalszej czesci pytałem o przegub wew a nie oslone,

w jakim stanie sa te na pol osi co mam do kupienia, nie wiem ale moj jako ze juz tam pewno dostal sie syf tez nie bedzie sie raczej nadawał do użytku a tam chociaz gumy cale, dlatego na logikę biorąc moga byc w lepszym stanie, no a jesli da sie wymienić sam wewnętrzny no to po problemie, no ale tego nie wiem
luk448

Nikt tu nie mial jakiegos zlego tonu piszac wiadomosc.Co do oslony to kupisz co do przegubu to chlopaki pisali ze razem z połoską.Albo pozostaje regeneracja.
http://sportaud.vot.pl/viewtopic.php?t= ... 27babf9feb ;-)
ODPOWIEDZ