RS6 już w garażu.......
RS6 już w garażu.......
Jak wiecie udało mi sie kupić Rs6 w Szwajcarii.
Auto dziś rano dojechało w końcu.
Największa bolączka o której pisał Sportmile a mianowicie zawieszenie jest wyeliminowana. Poprzedni właściciel założył 30 tyś km temu gwint Bilstein B16. Także tu jest git.
Intercoolery obydwa całe i na razie czyste. Auto oczywiście bite jak widzieliście na zdjęciach.
Dostał strzała bardzo wysoko także blacharz będzie miał co robić. Na razie jedyną rzeczą jaką dopatrzyliśmy się to przecięty wąż od płynu chłodniczego i jakiś czujnik ( wygląda jak DV bez jednej końcówki ) Ale w aucie świeci się check engine i nie trzyma wolnych obrotów...gaśnie po 5 sekundach jak by go zalewało.
w poniedziałek porobię zdjęcia i liczę na wasze podpowiedzi bo ogólnie samochodzik warty ogarnięcia go profi.
Auto dziś rano dojechało w końcu.
Największa bolączka o której pisał Sportmile a mianowicie zawieszenie jest wyeliminowana. Poprzedni właściciel założył 30 tyś km temu gwint Bilstein B16. Także tu jest git.
Intercoolery obydwa całe i na razie czyste. Auto oczywiście bite jak widzieliście na zdjęciach.
Dostał strzała bardzo wysoko także blacharz będzie miał co robić. Na razie jedyną rzeczą jaką dopatrzyliśmy się to przecięty wąż od płynu chłodniczego i jakiś czujnik ( wygląda jak DV bez jednej końcówki ) Ale w aucie świeci się check engine i nie trzyma wolnych obrotów...gaśnie po 5 sekundach jak by go zalewało.
w poniedziałek porobię zdjęcia i liczę na wasze podpowiedzi bo ogólnie samochodzik warty ogarnięcia go profi.
Fura zacna:d Sam chetnie bym taka kupił:d Automat i z zajebistym motorem, co z tego ze trzeba miec stacje paliw na własnosc:d Frajda z jazdy napewno bedzie:daw69 pisze:duża nieszczelność w dolocieAle w aucie świeci się check engine i nie trzyma wolnych obrotów...gaśnie po 5 sekundach jak by go zalewało.
Pozwodzenia
Proszę Norbi o to fotki RS6 zakupionego na kurzeg'o
http://winterthur.ricardo.ch/kaufen/win ... 42573/lt8/
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...
Rs4 to limitowany samochód stworzony przy pomocy Cosworta a Rs6 to tylko najszybsza A6.
Sam osobiście jeszcze nie mam zdania. Narazie skupiam się na tym żeby jak najwięcej posprawdzać, żeby ocenić czy zdrowa jest. Na razie wszystko wskazuje na to że jest git.
Ta pęknięta część o której pisałem to zawór: 077 133 517 C
Sam osobiście jeszcze nie mam zdania. Narazie skupiam się na tym żeby jak najwięcej posprawdzać, żeby ocenić czy zdrowa jest. Na razie wszystko wskazuje na to że jest git.
Ja mam inne zdanie:kurzy79 pisze:Rs4 to limitowany samochód stworzony przy pomocy Cosworta a Rs6 to tylko najszybsza A6.
Rs4 to samochod zarówno do miasta jak i na autostrade, z minusów to tak naprawde auto 2 osobowe z bagaznikiem , ewentualnie dla malego dziecka jeszcze jest miejsce:d,
Rs6 to juz pełnowymiarowa limuzyna dla 4 osob z bagaznikiem i killer na autostrady, w miescie troche gorzej bo niestety duzy jest:d ale i tak podziwiam te auta, mam Rs4 i chetnie bym sie przesiadł na Rs6:D
Powiem tak miałem okazje jeździć RS6 i to nie jest żaden killer autostrad
fakt auto w miare jedzie jest napewno wygodne itp ale przeciągu nie ma...
Na mody też jest średnio podatne, jeździłem RS6 po ABT niby 504KM i jakoś nie było czuć tych 500KM...500KM zupełnie inaczej odczuwałem w 2.7 BiT niż w RS6 ( pewnie wogóle nie miało 500KM )
No i ten automat....ale to już kwestia gustu
Na mody też jest średnio podatne, jeździłem RS6 po ABT niby 504KM i jakoś nie było czuć tych 500KM...500KM zupełnie inaczej odczuwałem w 2.7 BiT niż w RS6 ( pewnie wogóle nie miało 500KM )
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...
Jigsaw pisze:Powiem tak miałem okazje jeździć RS6 i to nie jest żaden killer autostradfakt auto w miare jedzie jest napewno wygodne itp ale przeciągu nie ma...
też jezdziłem Rs6 sedan po programie na 505 KM i załamkę złapałem. Twierdze że był zepsuty bo moja stara S4 lepiej jezdziła. Tak dla ciekawości czy RS6 przypadkiem na mokrym nie powinien co chwile zrywać przyczepności ?? bo ten właśnie wogóle nie zrywał, przyspieszał jak emeryt.
PS. co to za część ??

zdjęcie zapożyczone od właściciela auta pokazanego na www.rs6plus.pl ( może się nie obrazi bo to bez jego zgody :p )
ładnego kotleta odgrzałeś
oglądałem auto kurzego jak szukałem RS6 ale jakos tak nie zrobił na mnie wrazenia i se odpuściłem ,póżniej żałowałem bo dżwięk miał meeeegazajebisty ale nie jechał tak jak powiino 450kucy....intercoolery były do wymiany wiec pewnie dlatego jechał niewiele lepiej od s6...
tak czy siak teraz mam i wiem jak fajnie jedzie sprawne lekko dłubniete rs6
oglądałem auto kurzego jak szukałem RS6 ale jakos tak nie zrobił na mnie wrazenia i se odpuściłem ,póżniej żałowałem bo dżwięk miał meeeegazajebisty ale nie jechał tak jak powiino 450kucy....intercoolery były do wymiany wiec pewnie dlatego jechał niewiele lepiej od s6...
tak czy siak teraz mam i wiem jak fajnie jedzie sprawne lekko dłubniete rs6