buba pisze:A jak wyglada elastycznosc silnikaw porownaniu do 2.5tdi? ogladalem sporo wykresow przebiegu mocy i momentu w internecie i wychodI ze ida podobnie ?
jezeli dalej zamierzasz kupic RS6 to polecam legendy o kosmicznych kosztach eksploatacji to nieprawda wszystko jest dostepne od reki lub w aso w 2-3 dni w normalnych cenach. Spalanie pomijam bo jak liczysz litry to nie jest auto dla Ciebie. Pozatym porownywanie do 2,5 tdi czy s6 czy 2,7 tt to troche nieporozumienie - nie ze wzgledu na osiagi, spalanie ale dlatego że to jest prawdziwe RS, ma inną bude wyglada inaczej, dzwiek ma inny to jest calokształt, a ściganie się na 1/4 z dlubanym 2,7 tt nie jest codziennoscia wiec luz.
Ja w swojego zainwestowalem juz wór kasy bo kupilem tanio i do ogarnięcia.... wiec wiem co ile kosztuje. rozrząd 1700 ( conti) uszczelki glowicy 280, uszczeliki kolektorow w granicach 40-80 zl (aso) czesci eksploatacyjne typu paski filtry w cenach jak do golfa... tarcze hamulcowe okolo 1000zl wiele elementow pasuje ze zwyklej a6- na przyklad cewki zapolonowe. DRC nie ogarnialem mam gwint wiec nie komentuje.
grosz do grosza a bedzie kokosza ... czy jakoś tak szlo przysłowie
"Tanio" w porównaniu do krążącej legendy.... ;)
moze tanio zabrzmiało rzeczywiście troche kabaretowo ale koszta sa przyzwoite naprawde
Rok śmigałem rs6 v8 i nie było ani jednej awarii . Ja określam jako bardzo niezawodne. Tyle ,że miało mały przebieg około 12tkm i wklepałem 15tkm. Spalanie bardzo duże w porównaniu do rs4 bo miasto na lajta min22l , a trasa ok 12 do 16l. Ale ogólnie dobrze wspominam je.
[ Dodano: 2013-12-19, 21:53 ]
Bląd miało 120km.
[ Dodano: 2013-12-19, 21:53 ]
Jeszcze jeden bląd 120tkm.