szarpanie(wibrowanie) podczas przyspieszania
szarpanie(wibrowanie) podczas przyspieszania
Witam mam problem podczas przyspieszania. Mianowicie miedzy 2500-4000kRMP przy pelnym bucie autem cos wibruje jakby szybko delikatnie poszarpuje. Przy wyszych obrotach tego juz nie ma i podczas normalnego przyspieszania tez(w miare lagodnego) swiece mam wymienione. Macie jakies pomysły co to moze byc? Pozdrawiam
Re: szarpanie(wibrowanie) podczas przyspieszania
Znajomy miał podobnie, wywalało błąd przepływki, wymienił przepływke i niema problemulotdin pisze:Witam mam problem podczas przyspieszania. Mianowicie miedzy 2500-4000kRMP przy pelnym bucie autem cos wibruje jakby szybko delikatnie poszarpuje. Przy wyszych obrotach tego juz nie ma i podczas normalnego przyspieszania tez(w miare lagodnego) swiece mam wymienione. Macie jakies pomysły co to moze byc? Pozdrawiam

Przed wymianą jeszcze okazało sie, że ktoraś cewka dawała oznaki uszkodzienia.
Podbijam, mam ten sam problem.
Auto nie przyspiesza plynnie, czuc delikatne podszarpywanie, ale ciezko stwierdzic z czego to sie bierze... Czulem to juz wczesniej, ale kilka przejazdow na III biegu w calym zakresie obrotow pokazalo problem.
I tak jak u kolegi... szarpanie czuc od 2000 do 4000, potem jakby problem ustawal im blizej odcinki.
Auto nie przyspiesza plynnie, czuc delikatne podszarpywanie, ale ciezko stwierdzic z czego to sie bierze... Czulem to juz wczesniej, ale kilka przejazdow na III biegu w calym zakresie obrotow pokazalo problem.
I tak jak u kolegi... szarpanie czuc od 2000 do 4000, potem jakby problem ustawal im blizej odcinki.
Miałem podobne objawy jak skonczyły się świece zapłonowe u mnie...na lekkim gazie/doładowaniu było wszystko o.k jednak gdy przycisłem 100% pojawiały się nieregularne szarpniecia. Błędów brak... po wymianie świec wszystko wróciło do normy zakładałem z tego co pamiętam PFR7Q NGK.
pozdro
pozdro
WWW.PIMPMYBIKE.COM.PL
DIAGNOSTYKA , CHIP-TUNING , HAMOWNIA 4x4 , Serwis DPF/FAP , EGR , AdBlue SCR
DIAGNOSTYKA , CHIP-TUNING , HAMOWNIA 4x4 , Serwis DPF/FAP , EGR , AdBlue SCR
Moje swiece maja 3 lata, jakies 45000km. Czas na wymiane? :) Sa to oczywiscie PFR7Q. Cewki pewnie stare... bo od momentu kupna wymienilem jedna.
Zaplony wygladaja tak:
http://vaglog.rtnet.pl/mr.duszczyk_146690.html
Zaplony wygladaja tak:
http://vaglog.rtnet.pl/mr.duszczyk_146690.html