prosze o pomoc lamba ,egt

Moderatorzy: buba, Mod-Team

vector

prosze o pomoc lamba ,egt

Post autor: vector »

Czesc mam audi s4 2.7t, dale do jednego warszatu zmenic lambdy sondy i EGT czujniki, po 4 dniach mi samochod wrocili i movili ze nieporadza tego zmienic ze treba wyciagac calu silnik , niewiem jesli to prawda prosze jest ostatecznie wyciagac silnik zeby zmienic ty czujniki , gdzie one sa ty czujniki prosze pomozcie
Norbi

Post autor: Norbi »

Absolutnie nie trzeba wyciągać silnika,żeby wymienić czujniki EGT, mało tego można wymienić turbiny bez wyjmowania silnika!
Sam możesz wymienić te czujniki, są umiejscowione po prawej i lewej stronie silnika poniżej kolektorów wydechowych.
Trzeba tylko zmodyfikować klucz bodajże siedemnastkę żeby założyć na czujnik który zakończony jest przewodem.
Jak będziesz miał nowe czujniki w łapie to napewno znajdziesz te stare pod maską.
vector

i s Lamdami to to samo?ze moge sobie sam wymienic? ile tam ich jest 2albo 4?, niewiecie ile kosztuje lamba i sensor EGT?
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

Fajnie byloby jakbys pisal po polsku.
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

Fly widzisz ze czechy to co sie czepiasz? ;)

EGT wymieni sie samemu to samo lambdy i silnika nie trzeba wyciagac :) Dostep co prawda bardzo kiepski ale dla chcacego nic trudnego :mrgreen:

Masz dwie lambdy. A to co hurtem to wszystko wymieniasz? Wszystko uszkodzone ? :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

A to przepraszam, nie spojrzalem, ze kolega z Czech :-)
Norbi

Czujniki EGT to około 700zł sztuka, sonda lambda nie pamiętam już.
bolo-s4
Tytuł użytkownika: BOLO-S4
Post autor: bolo-s4 »

Norbi pisze:Absolutnie nie trzeba wyciągać silnika,żeby wymienić czujniki EGT, mało tego można wymienić turbiny bez wyjmowania silnika!
Mam pytanie
Jak wyjąć turbo bez silnika]
deSigner
Post autor: deSigner »

Norbi pisze:Czujniki EGT to około 700zł sztuka, sonda lambda nie pamiętam już.
Ja kupowałem ostatnio lambdę ASO za ok 600 zł.
The Rice Power
bolo-s4
Tytuł użytkownika: BOLO-S4
Post autor: bolo-s4 »

Lambdy można kupić 250 zł boscha
deSigner
Post autor: deSigner »

bolo-s4 pisze:Lambdy można kupić 250 zł boscha
Pewnie tak, ale ori to ori :mrgreen:
The Rice Power
sportmile

Post autor: sportmile »

Normalnie Krzysiu robilem tak kilka razy . Problemem moze byc jak ampule stoja wtedy trzeba wyjmowac tak czy siak. Jak chcesz pokaze ci jak to zrobic. Obecnie wyjmuje dla swietego spokoju za kazdym razem. Jakbys potrzebowal sond lambda mam napewno kilka sztuk jeszcze , egt wszystkie poszly

P.S. trzeba miec zwinne paluszki hehehheeh :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2010-09-27, 18:57 przez sportmile, łącznie zmieniany 1 raz.
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
Norbi

sportmile pisze:Normalnie Krzysiu robilem tak kilka razy . Problemem moze byc jak ampule stoja wtedy trzeba wyjmowac tak czy siak. Jak chcesz pokaze ci jak to zrobic. Obecnie wyjmuje dla swietego spokoju za kazdym razem. Jakbys potrzebowal sond lambda mam napewno kilka sztuk jeszcze , egt wszystkie poszly
Dokładnie ;-) pierwszy pokazał mi to Adam z Maćkiem w Sportmile ładnych kilka lat temu.
vector

nosb pisze:Fly widzisz ze czechy to co sie czepiasz? ;)

EGT wymieni sie samemu to samo lambdy i silnika nie trzeba wyciagac :) Dostep co prawda bardzo kiepski ale dla chcacego nic trudnego :mrgreen:

Masz dwie lambdy. A to co hurtem to wszystko wymieniasz? Wszystko uszkodzone ? :roll:

Kupilem samochod stym ze silnik niema pelnego boostu -no i lamdy sa zle i egt rowniez , rozmyslam o vymianie turbin , chcialbym do 400koni miec ,na ile to tak vszystko wychodzi abym dosiagnal tych 400ps
Racer

Post autor: Racer »

vector pisze:
nosb pisze:Fly widzisz ze czechy to co sie czepiasz? ;)

Kupilem samochod stym ze silnik niema pelnego boostu -no i lamdy sa zle i egt rowniez , rozmyslam o vymianie turbin , chcialbym do 400koni miec ,na ile to tak vszystko wychodzi abym dosiagnal tych 400ps
Jezeli twoje plany sa na 400KM+ to i tak czeka cie wyjecie silnika wiec nie morduj sie z wymiana egt i sond lambda na aucie. Turbo musisz wymienic na rs4- kowe lub rs-6kowe wydech program i wtryski. Zgadza sie Panowie??:D
ODPOWIEDZ