audi rs4

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Jigsaw
Kontakt:

Post autor: Jigsaw »

Mam dwa pytania Sid

1. Dlaczego nie widzisz przyszłości dla swojego auta/silnika??

2. Dlaczego w temacie kogoś innego i innego auta żalisz się swoimi problemami o silniku i kosztach ?
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

1. buduje drugi silnik, i widze ze za drogo bedzie to ksoztowac i chyba odpuszcze bo kasy brak
2. Adam składa silnik teraz, odbiera graty, kupuje wiec najlepiej pytac sie o ksozta i ewent. możliwości i itp
robi dokładnie to co chcialem w drugim silniku

przydała by sie nam wszystkim rozpiska kosztów częci aby zakuc silnik i itp

sporo użytkowników nie raz myślało o + 500ps i zakuciu silnika
Obrazek
Jigsaw
Kontakt:

Sid na spokojnie, nie musisz autem wyjeżdżać w tym sezonie...możesz odłożyć kase na przyszły rok.

Sam kułeś silnik więc możesz co nieco napisać ile Cię to wyszło ;-) mi się wydaje że cena samej kucizny w porównaniu do tego ile można na niej osiągnąć nie jest wysoka, ale zebrać do kupy cene obróbek, robocizny jakiś nowych uszczelek i innych pierdół to robi się jednak sporo
aw69

Post autor: aw69 »

to że w Warszawie usługi są cenowo na chorym poziomie a zwlaszcza jakies tematy ślusarskie, frezarskie itp. to nie znaczy ze wszedzie tak jest....Nie kumam czym ty Sid tak sie podniecasz jakby ten silnik 2,7 Bit był jakims allmighty ? Motor jak motor technologicznie z epoki kamienia łupanego jak i 1,9 TDI....Kazdy ogarnięty zakład mechaniczny z dobrym sprzętem, który zajmuje się obróbkami głowic silników itp. ogarnie taki temat. Niema co sie oszukiwać ale tu nie trzeba czarodzieja żeby obrobił Volkswagenowskie V6.
kosiniak

Post autor: kosiniak »

potwierdzam w 100%, tulejke do listwy paliwowej chcialem dorobic w Wawie to taniej wyszlo mi wrocic do Zambrowa, dorobic, zawiezc spowrotem, taniej to malo powiedziane, zostalo mi w kieszeni jeszcze jakies 500zl :)
aw69

Post autor: aw69 »

wgóle nie kumam jakiegoś spuszczania się na Wepsami...co to cenzura czarodzieje ? zaklinacze koni ? :D Bez przesady....ale wskaże w moim regionie z 3 - 4 warsztaty które obrabiają motory i bez zająknięcia i o wiele taniej zrobią......A 500 KM SID to juz mnie nie rozśmieszaj, robi się na seryjnym z 200 - 300 tys km przelocie silniku.
Mało tego do jakiegoś tam podstawowego zakucia silnika nie trzeba obrabiać bloku jeśli jest w dobrym stanie....Widzialem 2,7 Bit z ciezarowymi przebiegami i śladami honowania na cylindrach więc o czym my mówimy wogole ? :)
Jigsaw
Kontakt:

Wiesz tak to się utarło w tej stolicy że Weps to Weps tak samo jak VTG to VTG wiadomo że jak ktoś ma pojęcie to nie musi być Wepsem i sobie poradzi tak samo nie trzeba być VTG z wielką halą żeby modzić auta...sam widzisz po sobie że dałeś sobie rade a nie jesteś VTG :-) także firma i jej wielkość o niczym nie świadczą

Mi osobiście chodziło że na Wepsów nikt nie narzekał ( przynajmniej ja nie słyszałem ) a ceny mają jakie mają to fakt...osobiście mi się coraz mniej podoba w tej Wawie...
sportmile

Post autor: sportmile »

Obrazek
Obrazek
Adam u Jacka byl robiony szlif na max wymiar tloka bo jedna z tulei lekko oberwala. Z doswiadczenia glownie brt bo on najwiecej kutych do driftu motorow robil moge powiedziec ze wepsi bija na glowe krasnobrodzka a wozil i tu i tu. Skoro ktos jest dobry w tym co robi nie widze problemu zaplaceniu takiej kwoty. Jutro wezme dokladna rozpiske co i ile kosztowalo i wkleje dla porownania .
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
kosiniak

warte to jest tyle ile ktos za to chce zaplacic i taka niestety jest przykra prawda :)
sportmile

nie moje pieniadze a ja na tym nie zarabiam . Wiem ze sa dobrzy i moge im zaufac wiec place .... yyyyy tzn klient placi.
www.sportmile.pl
tel. 792 22 44 84
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

aw69 pisze:
Mało tego do jakiegoś tam podstawowego zakucia silnika nie trzeba obrabiać bloku jeśli jest w dobrym stanie....Widzialem 2,7 Bit z ciezarowymi przebiegami i śladami honowania na cylindrach więc o czym my mówimy wogole ? :)
wiec sugerujesz zakuwać bez obróbki bloku 2,7 , wału (3,0l) i pewnie jeszcze glowicy ?

ceny u mnei w Rzeszowie z ciekawości sprawdze
Obrazek
Jigsaw
Kontakt:

Adamowi chodziło o podstawowe zakucie czyli tłoki, korby, panewki jakieś nowe uszczelki i tyle

A wkładanie wału 3.0 przerabiane głowic pod większe obr to już chyba nie jest podstawowa przeróbka silnika...
sportmile

silnik jutro wjedzie do budy. Generalnie na palecie wyglada tak
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2010-10-24, 20:10 przez sportmile, łącznie zmieniany 1 raz.
www.sportmile.pl
tel. 792 22 44 84
kosiniak

no no, czekamy czekamy, jestem bardzo ciekawe finalnej wersji
sportmile

Finalnie Krzysiu chyba nic sie nie zmieni poza tym ze bedzie jezdzic. Nie wiem jak teraz uklad ojciec - syn ale wiem ze podpisalem lojalnosciowke ze auto odbierze tylko i wylacznie ojciec i nikt poza mna nie ma prawa go prowadzic.
www.sportmile.pl
tel. 792 22 44 84
ODPOWIEDZ