S4 prawie seria

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
cys

S4 prawie seria

Post autor: cys »

Witam, jako ze chwile mam już fure to i trzeba się pochwalić.
Żaden projekt to nie będzie, ot tak sie pokazać na forum.
Po wybiciu mi przez was z głowy swapa 2.7 do A4 kupiłem coś takiego:

S4 B5 1998 Vulcan Schwarz podobno 200kkm 8-)
Silnik seria, plus wkład K&N, wyprute katy i jakaś rynna na końcu, według sprzedającego ma chipa na 310KM, na dniach będe sprawdzał.

Wyposażenie;
Kubłu skóra/alkantara podgrzewane, ele. sterowanie ale tylko kierowca
Podgrzewane lustra, spryski
Xenon
Gwint H&R
Bose
Dwie poduchy
4x elek. szyby
Fabryczny alarm
Elek lusterka

Ogółnie szału nie ma.
O środek ktoś nie dbał i wygląda jak wygląda (prace trwają, ale wolno :roll: )
Narazie porobione pod maską, filtry, uszczelki, odma, olej, rozrząd i ogólny przegląd bebechów.

W planach żadnych grubych modów nie mam, oprócz małych środka na polift, ale czas zweryfikuje.
Ogólnie chce je nie tyle doprowadzić do ideału, co dopieścić żeby służyło i wyglądało

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tak to gra:
http://www.youtube.com/watch?v=mK5XP3Zfrk4
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

tylko nie jedna rurka!
Awatar użytkownika
arti@R1

Post autor: arti@R1 »

Spox, popraw film.... bo prywatny i nie działa
Awatar użytkownika
cys

buba pisze:tylko nie jedna rurka!
Takie było... 8-)
Jak kasa pozwoli to będzie cały wydech z kwasówki i normalna końcówka :-P

Filmik poprawiony..
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

jedna rurka - to jest prawdziwy cichociemny 1,6l !
Obrazek
Barton66

Post autor: Barton66 »

SID pisze:jedna rurka - to jest prawdziwy cichociemny 1,6l !
to samo chciałem napisać ale dodając, że wygląda jak kupa :-D właściciel ma tego świadomość i pewnie niebawem wleci porządny wydmuch ;-)
Awatar użytkownika
pawlik_tcz
Kontakt:

Post autor: pawlik_tcz »

Mam nadzieje ze będzie dobrze służyc :) jednak rozwalilo mnie ze napisales ze o srodek ktoś wgl nie dbał :) jeśli skulkowana alcantara to zaniedbany srodek to sory auto ma 15 lat a alcantara kulkowała mi sie sie nawet w nowej A6 z 2006 roku wiec zbastuj nie lubie jak ktoś oczernia mnie na forum pisząc głupoty i wymagając od s4 która w porównaniu do śmietników na allegro jest w stanie praktycznie idealnym pod wzgledem mechanicznym i blacharskim z załozonym porządnym gwintem nie chinolem z allegro, oddalem ci ją za 17 koła ze wzgledu na wyjazd i kupno nowej fury gdzie za 17 byś dostał ulepa z holandi albo belgii , co do wydechu wleciał na predkości przy sprzedaży wcześniej był kwas załozony ale został sprzedany osobno :) inaczej cena byla by przynajmniej 2 kola wyzsza .
Awatar użytkownika
cys

Zmechacona alkantara, a dziursko w fotelu kierowcy i skóra pomalowana "olejną" :-P to calkiem inna bajka. " w stanie praktycznie idealnym pod wzgledem mechanicznym i blacharskim" taaa 8-) zawieszenie z tyłu trup, maska na rogach puchnie, szyby przedniej ktoś nie umiał porządnie wyciąć i dach dotkliwie zarysował, i jeszcze pare innych...Nie napisałem że Ty nie dbałeś, ktoś napewno, ale średnio mnie to interesuje. Absolutnie nie miałem zamiaru Cię oczerniać, czy coś podobnego, byłem w miare świadomy co kupuje więc koniec, i prosze nie wmawiaj mi więcej że za 17tys kupiłem igłe eske.. :-P Auto miało i ma jeszcze swoje bolączki stad taka cena była, i tyle.
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

cena adekwatna do stanu jak widać ;-)
Awatar użytkownika
pawlik_tcz
Kontakt:

Post autor: pawlik_tcz »

cys pisze:Zmechacona alkantara
ehh .

Kup maszynke dobra szczotke 2 godzinki roboty i jak nowe ;) auto ma 15 lat jak by każdy myslał tak to jezdził by w pokrowcach "Sport" z carrefura zeby nie "mechacić" alcantary ;P
Jak widać sprzedawanie auta na forum nie jest dobrym pomyslem przy okazji zawsze zmieszają cię z gównem,Więc chyba założe sobie pokrowce na kubły w swoim aucie zeby od słońca skóra sie nie zniszczyła i ktoś mi nie mówił ze jebnełem ją olejną albo bejcą do drewna. nie pisz ze zawias z tyłu to trup bo auto bylo po przegladzie technicznym i wszystko bylo ok poza zawieszeniem z przodu no chyba ze sam je zajechałeś ... :)

Mam nadzieje ze auto będzie ci służyć i bedziesz z niego zadowolony, tak jak ja byłem wiadomo auto nie jest igła może źle mnie zinterpretowałeś , a może ja tez troche źle to "ujełem" ale za tą cene ryska na dachu i narzekanie ze jest bombel jest dla mnie dziwne :) nie zrozum mnie źle nic do ciebie nie mam po prostu nie lubie jak ktoś próbuje na siłe pokazać innym jak bardzo byłem zjebany bo wrzucilem jakiś wydech 90 WM sport , po prostu tylko to miałem w garażu a nie sprzedam Ci auta bez wydechu ;) miałem kwas ale był sprzedany przed tym jak podjełem decyzje o sprzedaży pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
cys

:mrgreen: Prosze przeczytaj dokładnie, i ze zrozumieniem co napisałem, a potem się wypowiadaj.
Nie mieszam Cię z gównem, pokaż gdzie napisałem że kupiłem od Ciebie zdechłego ulepa, czy coś takiego.
Z auta ogólnie jestem zadowolony, i niech tak zostanie :->

[ Dodano: 2013-05-27, 20:21 ]
Stare mocowania amortzatorów...ciekawe po co ktoś je tak załatwiił?
Obrazek
Obrazek

Tuleje chyba nigdy nie wymieniane, stalowy pierścień skorodował i odszedł o reszty :->
Obrazek
ODPOWIEDZ