Imola B5 RS4 ClubSport

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

jeżeli sprawdzałeś to ok :-)
Awatar użytkownika
Szupryk

Post autor: Szupryk »

NIe ma S4 b5 ...

Jedynie Rs4 b5 w 1/43 od Minichamps i 1/18 od Otto ;-)
Audi Rs3 8P

Audi A4 Avant B6 1.8TQ
Awatar użytkownika
LCQ

Jak wygląda sprawa z kolorami tych modeli? interesuje mnie RS4 B5 Nogaro Blue

P.S. jakie są bardziej pożądane skale samochodów?? ktoś pisał że 1:43 tylko się liczy, czemu?
duffy
Kontakt:

Post autor: duffy »

jest jeszcze rs4 1:72 Yatming ale jakość ciulowa
a4 b5 w kombi i sedanie 1:43 od minichamps fajnej jakści ale jednak gorszej niż rs
a4 b5 welly 1:24 sedan ale tez ciulowe wykonanie
a4 b5 w wersji wyścigowej od Utmodels 1:18 fajne i żałuje że odpuściłem kupno :roll:

[ Dodano: 2013-03-02, 15:20 ]
rs4 jest dostępne w kilku kolorachj ale nogaro chyba nie ma :?:

[ Dodano: 2013-03-02, 15:22 ]
jest na pewno santorin blue
Awatar użytkownika
Szupryk

Bzdura, nie jest jedyną słuszną.

Powiem Ci, że ja mam pierdolca na temat kolekcjonowania modeli ;-) Zbieram je od 12 lat ;-)

Zbieram modele w skalach : 1/18, 1/43 i 1/87.

Najwięcej detali masz oczywiście w modelach 1/18. Są to pięknie odwzorowane modele, naszpikowane detalami. Otwierają się wszystkie drzwi, klapa bagażnika, maska. W środku wyłożone są normalnym materiałem, często też przesuwane są siedzenia, można kręcić kierownicą, pasy bezpieczeństwa są z materiału, często mają metalowe klamry.
Niestety te modele są drogie i niewielu może sobie na nie pozwolić. Koszt jednego to granice 300-500 zł, oczywiście piszę o uznanych producentach, typu : AutoArt, Minichamps, Kyosho. Są to modele metalowe. Jednakże jakieś 2 lata temu na rynek weszła francuska firma Otto Model, która robi bardzo niespotykane auta z żywicy. Wypuścili serię aut francuskich, Rs4 Imola, Rs6 Plus, Audi S2, S3. Jakieś beemki emki itp - koszt modelu to okolo 300-350 zł. Nic się nie otwiera, jednakże wnętrze jest piękne odwzorowane i są bardzo ładnie wykonane z zewnątrz. Dodatkowym atutem jest to, że są to serie limitowane, np. 2000 sztuk ;-) Oczywiście są jeszcze exkluzywne firmy, jak CMC, czy Exoto, jednak wtedy ceny modeli sięgają nawet tauzena, a nawet dwóch za mega rzadki i dobrze wykonant model :mrgreen:

Skala 1/43 jest o tyle fajna, że wychodzi bardzo dużo modeli, różnych marek. Tutaj prym wiedzie firma Minichamps, Kyosho, Autoart, oraz bardzo fajne modele robi Schuco (między innymi dla Audi ;-) ). Wybór modeli jest bardzo duży, cena za model również jest dużo niższa, bo ich koszt to około 100-150 zł. Oczywiście są i takie za 200, ale to już jakieś mega limitowane edycje. Auta są troche gorzej odwzorowane, nic się nie otwiera, ale mają fajne gablotki i zajmują stosunkowo mało miejsca. Ja mam ich dosyć sporo, oczywiście najwięcej Audi. Niestety skala mega wciąga, bo np. samego rs6 c6 wyszło chyba 8 różnych wersji kolorystycznych :mrgreen:

Skala 1/87 to są małe słodziaki. Tańsze od tych większych, ale z drugiej strony mega drogie jak weźmiemy pod uwagę ich gabaryty. Są mega dokładnie wykonane, zajmują minimalną ilość miejsca, wychodzi ich rówineż bardzo dużo. Najlepsze firmy to Herpa, Busch, Wiking. Wychodzą również ciężarówki różnych firm transportowych, nawet polskich.
Są to modele wykonane z plastiku. Ludzie często tworzą różne dioramy i makiety. Można je śmiało łączyć z kolejkami i często właśnie ludzie to robią na makietach :)

Są jeszcze różne inne skale : 1/12, 1/24, 1/64 itp jednak są to mało popularne skale i mało precyzyjne ;-)
Audi Rs3 8P

Audi A4 Avant B6 1.8TQ
Awatar użytkownika
LCQ

jakie polecacie sklepy? ja kupiłem RS4 B7 nogaro
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

A wiec wróciłem i tak modeli o których pisałem oprócz R8 nie zostało nic... Szczegóły naprawdę dobrze odzwierciedlone, tu jedna fota tego R8:
Obrazek

Z tańszej całkowcie opcji też tylko R8 i A4 S-line B6:
Obrazek

Wiec lipa. Znalazłem sklep w sumie nie daleko. Tu macie link,
http://www.berlinetta-modelcars.be/nl/home po wstępie(oprócz muzyki;)) ciekawie to wygląda. Jeżeli ktoś coś by znalazł dla Siebie mogę tam zawsze podlecieć.

A tak troche po za tematem to wchodząc tam można się przenieść o troche w tył w czasie ;-) i znalazłem dobre Lego:]
Obrazek

Następna inwestycja po S będzie w taki dupowozik...:] W skali 1:1:]
duffy
Kontakt:

Post autor: duffy »

a to r8 to nie jest czasami do jazdy po torze takim czarnym :-D
ja sprzedałem katy, czekam na kasę i zanabędę sobie jednak rs6 od otto :mrgreen:

[ Dodano: 2013-03-02, 16:13 ]
Obrazek
Jacars4

Post autor: Jacars4 »

Wczoraj będąc na przeglądzie w aso Gajos swoim rs4 b5 pakupiłem model Audi urquattro który tam stał jakięś 15lat i ciągle marzyłem o nim ,ale kasy zawsze brakowało. Jest w skali 1.18 firmy Autoart , wykonany super dokładnie. Chlopaki z trójmiasta na pewno go widzieli w gablocie w salonie. Teraz stoi dumnie przy modelu Rs4 b5 firmy Otto i dumnie się prezentuje. Polubiłem te zabawki. Oba doskonale wykonane tak jak Szupryk pisze metalowe korbki ,czy materiałem obite fotele z logo recaro.
Awatar użytkownika
Szupryk

Gratulacje - ten urek jest mega fajny ;-)
Audi Rs3 8P

Audi A4 Avant B6 1.8TQ
Awatar użytkownika
wujek 2pac

Post autor: wujek 2pac »

Jestem niemal pewien, ze Otto wypuści S4 b5 8-)

a co do RS4 to ja powoli przymierzam się do zakupu B7 1/18 od Minichampsa... a A4 od UT to już kilka aukcji przegrałem w końcówce :evil: Na pocieszenie mam 2 sztuki w tych samych barwach ale 1/43

Dawać ta zbiory :evil: :evil: bo ileż można się do cycków brandzlować :-/
Lancia Fulvia Coupe
Renault 5
Fiat 126p
FSO Polonez
Audi Cabriolet
Audi S4
Audi RS4 B5 & B7
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

mam w domu katalog z Audi właśnie z modelami aut z lat 2010/2011/2012/2013
jak wrócę do PL to zrobie jakieś skany
W Audi zamówiłem z 5 modeli ale od 3 lat do mnie żadne nie doszedł
Obrazek
Jacars4

Post autor: Jacars4 »

Szupryk wiedziałem ,że go widziałeś . Urquattro jest już mój. hi hi
Awatar użytkownika
Szupryk

wujek 2pac pisze:Jestem niemal pewien, ze Otto wypuści S4 b5 8-)

a co do RS4 to ja powoli przymierzam się do zakupu B7 1/18 od Minichampsa... a A4 od UT to już kilka aukcji przegrałem w końcówce :evil: Na pocieszenie mam 2 sztuki w tych samych barwach ale 1/43

Dawać ta zbiory :evil: :evil: bo ileż można się do cycków brandzlować :-/
A mi sie nie wydaje, że zrobią, bo jest podobne do Rs4. Rynek został nasycony, klienci kupili i s4 może już nie mieć takiego wzięcia.
Audi Rs3 8P

Audi A4 Avant B6 1.8TQ
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

Widzę jest spore zainteresowanie wiec po staram się mieć niebawem parę modeli z ASO Audi :-)
Obrazek
ODPOWIEDZ