s4 500ps
s4 500ps
W piątek stroimy!!! wstępnie G70 rs4 i wtryski 630cc przestrojone aby się poruszać i dojechać do ECU PROJECT.
[ Dodano: 2013-02-26, 23:19 ]
Na jakim paliwie 98pb czy 100vpower ?
[ Dodano: 2013-02-26, 23:19 ]
Na jakim paliwie 98pb czy 100vpower ?
cztery kółka
mik-17, troche pomieszales:) Nie rozumie takiego toku rozumowania. Stroic na wyzszym paliwie niz sie jezdzi. Totalny bezsens.
1 po zalaniu gorszego paliwa niz na strojeniu moc mniejsza
2 mozliwosc wystapienia stuku, a co za tym idzie stukowce sie nie pier.... tylko odrazu cofaja zaplony i tna boost. Co wtedy jest? kazdy sobie moze odpowiedziec.(brak pelnej mocy)
A stroic auto tylko po to aby pokazac moc na wykresie to juz wogole jakas paranoja ktora ostatnio jest wszech obecna w PL. Auto ma miec moc w kazdych warunkach i sytuacji. A nie zalalem gorszego paliwa niz na strojeniu to jedzie slabiej, skonczyl mi sie NX, Metanol to nie jazde bo nie mam mocy.
2 mozliwosc wystapienia stuku, a co za tym idzie stukowce sie nie pier.... tylko odrazu cofaja zaplony i tna boost. Co wtedy jest? kazdy sobie moze odpowiedziec.(brak pelnej mocy)
A stroic auto tylko po to aby pokazac moc na wykresie to juz wogole jakas paranoja ktora ostatnio jest wszech obecna w PL. Auto ma miec moc w kazdych warunkach i sytuacji. A nie zalalem gorszego paliwa niz na strojeniu to jedzie slabiej, skonczyl mi sie NX, Metanol to nie jazde bo nie mam mocy.
Frog Racing
- wujek 2pac
Jakości paliw w polsce sa różne i to że nalejesz 98 nie znaczy że tyle masz. Jak wystroisz na ciut lepszym to auto będzie dążyło do pełnej mocy, oczywiście mija się z celem wystrojenie na 100 oktanach a jezdzeniu na 95 :)zabba88 pisze:mik-17, troche pomieszales:) Nie rozumie takiego toku rozumowania. Stroic na wyzszym paliwie niz sie jezdzi. Totalny bezsens.
Ja mam wystrojone na 100 a jezdze na 98 bo poprostu mało jest stacji ze 100 oktanami.
kolejne strojenie na 98 :)
będę miał spalanie stukowe jak mam zestrojone na 100oktanach a jezdzę na 98?
s4 500ps
Tak to ja muszę troche pojedzić przed strojeniem i posprawdzać czy wszystko ok!
[ Dodano: 2013-03-02, 15:24 ]
Sprzęgło nie wytrzymało!!!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0f5 ... 08c22.html
[ Dodano: 2013-03-02, 15:24 ]
Sprzęgło nie wytrzymało!!!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0f5 ... 08c22.html
cztery kółka